TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnalul revoluţiei cubaneze

Ernesto Che Guevara
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cele doua volume de memorii ale lui Che Guevara, Jurnalul revolutiei cubaneze si Jurnalul bolivian, au stat la baza filmului Che, realizat in 2008 de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1581-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cele doua volume de memorii ale lui Che Guevara, Jurnalul revolutiei cubaneze si Jurnalul bolivian, au stat la baza filmului Che, realizat in 2008 de Steven Soderbergh, cu Benicio del Toro in rolul principal – film distins cu premiul Festivalului de la Cannes si premiul Goya, pentru cea mai buna interpretare si cea mai buna productie.

Intre 1956 si 1959, cubanezii s-au luptat, in ciuda sanselor scazute pe care le aveau la vremea aceea, sa obtina victoria, dupa ani infioratori de dictatura, saracie si coruptie. Jurnalul revolutiei cubaneze povesteste acest razboi al poporului, care a reusit sa transforme o natiune intreaga, precum si pe Che insusi – dintr-un simplu doctor ingrijindu-si camarazii, in cel mai faimos revolutionar al lumii. Editia de fata contine textul revazut, cu adaugiri din partea autorului, dupa ani intregi de la prima aparitie a jurnalului, si fotografii din acea extraordinara perioada.

Autor: Ernesto Che Guevara
Traducător: Diana Salim
Prefaţator: Aleida March
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Recuerdos de la guerra revolucionaria cubana
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură sud-americană, literatură cubaneză, corespondenţă, dictatură, revoluţie, medic, fotografii, junglă, gherilă, luptător, victorie, ecranizare
 • Aleida March
  Prefaţator
  Ernesto Che Guevara - Autor
  Dr. Ernesto Rafael Guevara de la Serna (1928‑1967), mai cunoscut sub numele Che Guevara sau el Che, este una dintre cele mai populare figuri ale anilor ’60‑’70, adevarat mit cultural si politic. Pentru contributia sa la instaurarea regimului comunist in Cuba, Fidel Castro i‑a acordat gradul de „Comandante”, cel mai inalt din cadrul trupelor de gherila, si i‑a conferit Steaua José Martí, pe care Guevara o va purta mereu...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Ernesto Che Guevara
  Autor
  Aleida March Aleida March - Prefaţator
  Aleida March (n.1937) a fost cea de-a doua soţie a revoluţionarului Ernesto "Che" Guevara şi membră a armatei cubaneze a lui Fidel Castro.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr.31, 2010, Noua literatură - Gruia Dragomir
"Jurnalele lui Che nu fac decit sa-l schiteze pe cel de pe tricourile tinerilor in linii mai puternice si totodata mai umane, sa-i explice mitul, dar nu neaparat sa contribuie la el, pentru ca nu o sa simpatizati mai tare dupa ce-l veti cunoaste mai bine, ci doar o sa-l intelegeti in epoca sa, atit cit sa va dadti seama ca nu poate fi tras la judecata in termenii de astazi."
Ernesto Che Guevara
De multa vreme ne gindeam cum sa transpunem revolutia noastra intr-o istorisire care sa cuprinda multiplele si variatele sale aspecte... Dar e o intreprindere anevoioasa, anii trec si amintirea insurectiei se topeste in trecut. Aceste fapte inca nu au fost descrise cum se cuvine – si sint fapte care apartin deja istoriei  Americilor.” 

Opinia cititorilor