TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnalul bolivian

Ernesto Che Guevara
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cele doua volume de memorii ale lui Che Guevara, Jurnalul revolutiei cubaneze si Jurnalul bolivian, au stat la baza filmului Che, realizat in 2008 de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46- 1586-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cele doua volume de memorii ale lui Che Guevara, Jurnalul revolutiei cubaneze si Jurnalul bolivian, au stat la baza filmului Che, realizat in 2008 de Steven Soderbergh, cu Benicio del Toro in rolul principal – film distins cu premiul Festivalului de la Cannes si premiul Goya, pentru cea mai buna interpretare si cea mai buna productie.

Autor: Ernesto Che Guevara
Traducător: Camilo Guevara, Diana Salim
Prefaţator: Fidel Castro
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Che: Diario de Bolivia
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură sud-americană, literatură cubaneză, corespondenţă, fotografii, junglă, gherilă, luptător, ecranizare
  • Ernesto Che Guevara - Autor
    Dr. Ernesto Rafael Guevara de la Serna (1928‑1967), mai cunoscut sub numele Che Guevara sau el Che, este una dintre cele mai populare figuri ale anilor ’60‑’70, adevarat mit cultural si politic. Pentru contributia sa la instaurarea regimului comunist in Cuba, Fidel Castro i‑a acordat gradul de „Comandante”, cel mai inalt din cadrul trupelor de gherila, si i‑a conferit Steaua José Martí, pe care Guevara o va purta mereu...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

2010, Zile şi Nopţii - Alexandru Vakulovski,
"Ne place sau nu personajul, Ernesto Che Guevara este o personalitate istorica, unul din cei mai vestiti revolutionari ai lumii, iar jurnalele unui astfel de character nu te pot lasa nepasator, oricit de conservator ai fi (esti?). In afara textului propriu-zis, cartile contin multe fotografii, scanari cu corecturile lui Che Guevara, harti, communicate militare, prefata de Camilo Guevara si introducere de Fidel Castro, presedintele dintotdeauna al Cubei, caruia Che ii adreseaza o scrisoare in «Adenda» jurnalului revolutiei cubaneze." Jurnalul bolivian este ultimul text al revolutionarului sud-american, manuscris gasit in rucsac de trupele contrarevolutionare care l-au capturat, pe 8 octombrie 1967, cu o zi inainte de a fi executat. Cartile sint traduse din limba spaniola de Diana Salim. Viva la revolution, multumim Polirom!
Ernesto Che Guevara
"Orice actiune a noastra e un strigat de razboi impotriva imperialismului... Oriunde ne-ar surprinde moartea, fie ea binevenita cita vreme strigatul nostru de lupta a ajuns la o ureche receptiva si o alta mina se intinde sa ne preia armele...” 
Fidel Castro
"Jurnalul este expresia vie a unei personalitati iesite din comun ; o lectie despre lupta de gherila scrisa la cald, sub tensiunea fiecarei zile ; pulbere inflamabila, demonstratie adevarata ca poporul latinoamerican nu e neputincios in fata inrobitorilor de popoare si a armatelor lor mercenare. In asta consta valoarea lui si asta a impiedicat, pina in ziua de azi, publicarea lui.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus