TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnal pe motocicletă

Ernesto Che Guevara
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Desi doar o aventura de tinerete, calatoria nebuneasca a lui Ernesto Guevara si Alberto Granado prin America de Sud ar fi fost, pentru oricine...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0900-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Desi doar o aventura de tinerete, calatoria nebuneasca a lui Ernesto Guevara si Alberto Granado prin America de Sud ar fi fost, pentru oricine altcineva, punctul culminant al vietii. Dar pentru cel care avea sa devina el Che, ea a reprezentat doar inceputul unor nesfirsite peregrinari in jurul lumii, momentul cind s‑a configurat un destin remar­cabil prin idealism si ardoare. Nici un studiu biografic despre Che Guevara nu ar fi complet fara lectura acestui minunat jurnal.

Cartea a fost ecranizata de Universal Studios, in regia lui Walter Salles, si a cistigat in 2005 un Oscar pentru coloana sonora, dar si prestigiosul premiu BAFTA pentru cel mai bun film intr‑o limba straina.

Autor: Ernesto Che Guevara
Traducător: Ana Chiriţoiu, Gruia Dragomir
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Diarios de motocicleta
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură sud-americană, literatură cubaneză, jurnal, corespondenţă, calătorie, America de Sud, doctor, motocicletă, idealism, ecranizare
  • Ernesto Che Guevara - Autor
    Dr. Ernesto Rafael Guevara de la Serna (1928‑1967), mai cunoscut sub numele Che Guevara sau el Che, este una dintre cele mai populare figuri ale anilor ’60‑’70, adevarat mit cultural si politic. Pentru contributia sa la instaurarea regimului comunist in Cuba, Fidel Castro i‑a acordat gradul de „Comandante”, cel mai inalt din cadrul trupelor de gherila, si i‑a conferit Steaua José Martí, pe care Guevara o va purta mereu...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2008, Contrafort - Răzvan Mihai Năstase
"Pentru Guevara cel profund si detasat, cel neimbibat de ideologie si de furie revolutionara oarba, sfirsitul calatoriei e chiar cartea de fata, o marturie sincera a unei Americi Latine framintate de saracie si nedreptati care totusi isi pastreaza o ingenuitate impresionanta a traditiilor stravechi. Jurnalul pe motocicleta e o carte care se citeste usor si cu drag si care poate constitui o punte de legatura intre partizanii inversunati ai revolutionarului si adversarii sai cei mai aprigi. Toti fanaticii, pro si contra Che Guevara, vor putea gasi aici un limbaj comun, bun simt, calm si omenie. Ceea ce nu-i tocmai putin lucru."
aprilie 2008, Dilematica - Matei Martin
"Cei care cauta imaginea copilului rebel, a romanticului, a tipului donquijotesc, vor fi satisfacuti; cei care vor sa afle cum de s-a transformat acest mic burghez intr-un activist, apoi intr-un militant comunist, vor gasi citeva raspunsuri; cei care vor doar literatura, au de ce sa se bucure."
29 noiembrie – 5 dec, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Relatarile despre aventurile la bordul zgomotoasei La Pederosa a II-a demonstreaza talentul de povestitor al lui Che Guevara. Paginile Jurnalului sint marturii ale unei experiente care i-a schimbat viata, povestea aventurii donquijotesti in urma careia a dobindit o alta perspectiva asupra lumii latinoamericane. O proza plina de culoare si de prospetime, uneori cinematografica. O lectura placuta."
27 martie-2 aprilie, Observator Cultural - Alexandru Matei
"Jurnalul lui Che Guevara e extraordinar pentru ca expresiile umorilor naratorului devin acte de limbaj; naratorul iese dintre cuvinte pentru a-si indeplini promisiunile, cuvintele lui se fac realitate, literatura apare ca saminta de litere a unei plante vii, tridimensionale, palpabile."
Walter Salles, regizorul filmului The Motorcycle Diaries
"Jurnal pe motocicleta este povestea unei descoperiri a lumii si, totodata, a unei descoperiri a sinelui. Este povestea alegerilor de ordin personal si politic pe care fiecare dintre noi sintem nevoiti sa le facem intr-un moment sau altul al vietii noastre. Este o poveste despre prietenie si solidaritate. Si, mai presus de orice, este o poveste despre aflarea lucrurilor in care sa crezi – si pentru care sa te lupti.” 

Opinia cititorilor