TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cronos autodevorându-se... Angoasa putrefacţiei Memorii IV

Dumitru Popescu
Colecții/Serii: Istoria timpului prezent
„Hotărât lucru, Dumitru Popescu nu poate sta departe de masa de scris. Dat fiind că personajul, în calitate de autor, are ce...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-669-292-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cronos autodevorându-se... Angoasa putrefacţiei  Memorii IV

MAI MULTE DESPRE CARTE

„Hotărât lucru, Dumitru Popescu nu poate sta departe de masa de scris. Dat fiind că personajul, în calitate de autor, are ce spune, e foarte bine.
După câteva tentative interesante de-a lungul anilor ’90 (Vezi Am fost şi cioplitor de himere şi Elefanţii de porţelan...) deloc plictisitoare, Dumitru Popescu revine acum cu un proiect aparte: propriile memorii. Un om atât de apropiat de centrul puterii politice din Bucureştiul anilor ’60–’80, atât de apropiat lui N. Ceauşescu şi atât de avizat în privinţa priorităţilor propagandistice ale fostului regim nu putea lua o decizie mai înţeleaptă decât scrierea propriilor memorii.
O precizare: formal D. P. nu scrie deloc rău, are o stăpânire a frazei şi un control asupra cuvintelor pe care mulţi dintre colegii politici de generaţie ai domniei sale şi le-au dorit aprins, fără a le atinge.
Atmosfera, eşecurile, temerile sau reuşitele epocii Ceauşescu, toate sunt de urmărit în memoriile lui D. Popescu. Deseori supraadmirativ faţă de „cârmaci“, alteori lucid si ironic, D. Popescu rămâne un reper.
Într-o istorie atât de complicată, un reper e foarte valoros.“

Autor: Dumitru Popescu
Coperta de: Dan Stanciu
Data apariției: 2006
Editura: Curtea Veche
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
comunism, propagandă, epocă, eşecuri

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus