TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spaţiul dintre nori. Cu rucsacul prin India PO-DEH-SDNCRP-16-N-001
Spaţiul dintre nori. Cu rucsacul prin India
Vezi
galerie

Spaţiul dintre nori. Cu rucsacul prin India

de Desiree Halaseh

Titlu apărut în colecția Hexagon la Polirom

Id: #244658

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ce poţi face pentru a ieşi din rutina zilnică? Cum scapi de perspectiva unei vieţi plictisitoare în spatele unui birou? Cauţi sponsori, împachetezi strictul necesar într-un rucsac pe care îl pui în spate şi decolezi spre India. Iar când te întorci, o iei de la capăt, din nou şi din nou, până când ajungi să devii dependent de modul acesta de a trăi. Alături de prieteni ori pe cont propriu, Desirée şi-a dorit să exploreze cât mai mult, să înţeleagă cultura de acolo, să experimenteze tot ce se poate experimenta. Aşa a ajuns să îşi facă un tatuaj, să încerce bhang, să petreacă zece zile în deplină tăcere la un centru de meditaţie vipassana şi să jongleze cu ricşarii şi şoferii de ocazie în căutare de turişti naivi. Plecată să cunoască misterioasa ţară a contrastelor, pe cât de înfricoşătoare, pe atât de fermecătoare, a ajuns să se descopere pe sine. Spaţiul dintre nori este mărturia unei călătorii fără sfârşit, un drum către regăsirea de sine şi libertatea pe care o obţii doar atunci când faci ceva cu pasiune.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Desiree Halaseh

Fotograf: Iulian Ursachi

Data apariției: mai 2016

ISBN: 978-973-46-6125-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 200

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: prietenie

 

Opinii editoriale

„India, cu esenţele ei tari, îmbătătoare sau pestilenţiale, cu prospeţimea şi cu putreziciunea ei, cu sclipici şi mizerie, cu logica ei aparte, care o contrazice mereu pe a ta, cu provocările pe care ţi le aruncă la tot pasul, cu aura ei mistică şi aerul de bâlci, cu farmecul şi cu grotescul ei, fascinantă şi agasantă, numai indiferent nu te poate lăsa. Ori o iubeşti, ori o urăşti. Desirée iubeşte India şi India o iubeşte pe Desirée, o iubire cu năbădăi din care s-au născut 21 de povestioare savuros condimentate, numai bune să-ţi facă poftă de luat rucsacul în spate şi de avântat cu el peste mări şi ţări şi nori, în spaţiul acela de la capătul pământului, departe de casă şi totuşi… acasă.”

Sega, autorul volumelor Namaste

„Cu Desiree distanțele dispar. Cu Desiree vezi miliardele de ochi ai Indiei clipind printre rânduri. Cu Desiree simți mirosurile și gusturile subcontinentului la fiecare pagină. Desiree te-a băgat în rucsacul ei și te-a dus acolo, în haosul din care s-a născut civilizația. Și la fiecare filă întoarsă te molipsești încet, dar sigur de bucuria de a pleca de nebun în lume. Spațiul dintre nori este o carte-fertilizator, care hrăneste nomadul din tine.”

Raluca Feher, autoarea volumelor America dezgolita de la briu in jos

Spațiul dintre nori este o scriere aparte, o minunată incursiune în subcontinentul indian, o poveste savuroasă și adevărată, o experiență inițiatică în care se regăsesc majoritatea celor care au intrat în contact cu lumea fascinantă și plină de mistere a Indiei.”

Mihaela Gligor, director Cluj Center for Indian Studies, UBB

„Jurnalul scris de Desiree în India are aroma de curry, huruit de ricșă, limpezime de Himalaya, zgârie pielea ca nisipul din Goa și dă peste cap planuri de viitor, ca indrăgostirile predestinate să se întâmple atunci când te aștepti mai puțin.”

(Ana Hogas, autoarea volumului Oyibo. 2 oameni, 1 motocicleta, 14 luni in Africa