TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Str. Revoluţiei nr. 89

Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici
Colecții/Serii: Ego-Grafii
La douazeci de ani de la Revolutie, douazeci de texte ale unor autori provenind din zone culturale diferite – literatura, teatru, coregrafie,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1542-1
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

La douazeci de ani de la Revolutie, douazeci de texte ale unor autori provenind din zone culturale diferite – literatura, teatru, coregrafie, jurnalistica etc. – ilustreaza o istorie subiectiva a momentului decembrie 1989. De la relatarea amanuntita a celebrului miting care a marcat inceputul sfirsitului dictaturii pina la analiza in oglinda a asteptarilor de atunci si a situatiei de acum, povestirile parcurg toata gama de atitudini si trairi prin care am trecut cu totii atunci.
Str. Revolutiei nr. 89 merita sa fie parcursa chiar si numai pentru a ne simti din nou cu douazeci de ani mai tineri si entuziasti, sau pur si simplu naivi, patetici si emotionati, asa cum ne-am manifestat atunci. Iar pentru cei care nu au trait acele momente, e o buna ocazie sa afle „cum a fost”.

Cuprins extins:
Georg Aescht
Radu Aldulescu
Liviu Antonesei
Ion Barbu
Matei Bejenaru
Jan Willem Bos
Gigi Caciuleanu
Magda Cirneci
Laure Hinckel
Toni Grecu
Norman Manea
Solomon Marcus
Ioan T. Morar
Maia Morgenstern
Dan Perjovschi
Ion Pop
Ion Sapdaru
Andrei Serban
Cristina Topescu
Matei Visniec.
Coordonator: Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici
Prefaţator: Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
memorii, juranle, confesiuni, interviuri, revoluţia din 89, comunism, revoltă, analiză socială
 • Lucian Dan Teodorovici
  Coordonator, Prefaţator
  Dan Lungu Dan Lungu - Coordonator, Prefaţator
  Dan Lungu (n. 1969, Botosani), director al Muzeului Literatu­rii Romane din Iasi, este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, carti ale sale fiind publicate in zece limbi: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Dan Lungu
  Coordonator, Prefaţator
  Lucian Dan Teodorovici - Coordonator, Prefaţator
  Lucian Dan Teodorovici (n. 17 iunie 1975, Radauti) este coordonator al colectiei „Ego. Proza” a Editurii Polirom si senior editor al saptaminalului Suplimentul de cultura. Intre 2002 si 2006 a fost redactor-sef al Editurii Polirom. A colaborat cu proza, teatru si articole la diverse publicatii din tara si strainatate. Este autor sau coautor al unor scenarii de film si televiziune. Volume publicate: Cu putin timp inaintea coboririi extraterestrilor...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 525/2010, Observator cultural - Cătălin Sturza
"La 20 de ani de la revolutie, „ne dam seama ca intr-adevar am iesit bolnavi din comunism, chiar daca ni s-a parut ca, prin spirit critic, ironie si umor, ne-am tinut la distanta de el“. Intr-un fel, aceste concluzii reprezinta un rezumat al volumului de la Polirom: suma textelor nu ne va oferi un raspuns la intrebarile „de ce sintem asa dezamagiti?“ si „de ce lucrurile au mers rau, dupa 1989?“, ci ne va ajuta mai degraba sa punem un diagnostic mai precis: in ce fel si cit de grav am iesit bolnavi din comunismul rominesc."
nr. 1527, Orizont - Elena Crasovan
"In volumul coordonat de Dan Lungu si Lucian Dan Teodorovici douazeci de personalitati culturale din domenii diferite (universitari, oameni de litere, jurnalisti, vedete media) propun douazeci de relatari ale aceleiasi istorii: Decembrie 1989. Asa cum sintem preveniti in prefata, volumul se doreste o alternativa adresata si celor tineri, neinteresati de relatarile obiective, detaliate, ale adevarului «istoriei», ci mai degraba de istorisirile subiective. Proiectul are inca o miza: de a completa imaginea evenimentelor din Bucuresti cu ce s-a intimplat in restul tarii si in diaspora; relatari care sa aiba in centru persoane concrete, «gindurile, reactiile, comportamentele spontane ale participantilor directi sau indirecti», metamorfozele psihologice si comportamentale ale fiecarui individ, caci «reactiile fiecaruia in parte, intr-un moment cu asemenea impact emotional, indiferent de diversitatea lor, pot crea o harta de alt tip a acelor zile, pot aduce in fata o istorie nevazuta, nestiuta, dar ceva mai palpabila decit istoria mare»."
17-23 noiembrie 2009, revista 22 - Paul Cernat
"La un an dupa Tovarase de drum. Experienta feminina in comunism, noul volum „ego-grafic“ coordonat de iesenii Dan Lungu si Lucian Dan Teodorovici vede lumina tiparului inaintea aniversarii a doua decenii de la ceea ce unii numesc revolutia, iar altii - evenimentele din decembrie 1989. Sub aspect documentar, microistoriile din Strada Revolutiei... aduc putine date semnificative. Altminteri, toate elementele cunoscute sunt aici: eliberare, tragism, iluzii, dezinformare, entuziasm subit al mediilor occidentale rapid spulberat de revelatia loviturii de stat, de reincarcarea fesenista a aparatului comunist si de socul mineriadelor."

Opinia cititorilor