TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

O biografie

Andrei Şerban
Colecții/Serii: Ego-Grafii
Un parcurs uimitor, plin de succese, de experiente inedite si exotice, dar si de munca zdrobitoare si dezamagiri. Experienta lui Andrei Serban,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0153-9
Dimensiuni: 12x18,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un parcurs uimitor, plin de succese, de experiente inedite si exotice, dar si de munca zdrobitoare si dezamagiri. Experienta lui Andrei Serban, emigrant picat din lumea cenusie a comunismului romanesc in „jungla” boemei newyorkeze, momentele deosebite petrecute alaturi de Peter Brook si de discipolii sai, exercitiile de meditatie zazen intr-o manastire de linga Tokyo, intilnirea cu regina Farah a Iranului si cu numeroase personaje iesite din comun sint doar citeva dintre punctele de interes ale acestei (auto)biografii. Nu lipsite de picanterie sint povestile legate de Romania, mai ales in cei trei ani petrecuti in fruntea Nationalului bucurestean. Aceste pagini sint insa marcate de tristetea omului care vrea sa-si puna talentul si experienta in slujba tarii sale, dar intimpina aceleasi tare care inca otravesc spatiul romanesc. O carte plina de farmec, umor si melancolie, care ne da masura unui mare artist.

Cuprins extins:
Echilibrist intre doua lumi
Copacul zburator
Tatal meu si plimbarea cu birja
Mama si complicatiile interetnice
Oglinda. papusile si Toscanini
Revolutionind Scrisoarea pierduta
Anii formarii – Institutul de Teatru
Intilnirea cu Grotowski
Iulius Cezar la Bulandra
Regizor de televiziune
Nocturnele de la Tandarica
Iona in premiera la Teatrul Mic
Intre teatru si opera
Debutez la Cardiff cu Evgheni Oneghin
Luciile mele
Hamlet – piesa imposibila
Autor: Andrei Şerban
Postfaţator: Basarab Nicolescu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
memorii, autobiografie, teatru, New York, peter brook, mânăstire zazen, regina Farah, teatrul naţional
 • Basarab Nicolescu
  Postfaţator
  Andrei Şerban - Autor
  Andrei Şerban (n. 1943) este unul dintre cei mai importanti regizori de teatru si opera din lume. Absolvent al IATC Bucuresti, sectia Regie, a plecat in 1971 in SUA cu o bursa Ford; a lucrat cu trupa „La MaMa” din New York si cu Peter Brook la centrul de cercetari teatrale al acestuia. A semnat regia unor spectacole de exceptie in cele mai importante institutii de teatru si opera din lume (Metropolitan, Comédie Française, Covent Garden...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Andrei Şerban
  Autor
  Basarab Nicolescu - Postfaţator
  Basarab Nicolescu (n. 1942) trăieşte în Franţa din 1968. Este fizician onorific la CNRS, Franţa, profesor la Universitatea „Babeş-Bolyai“, Cluj-Napoca, Membru de Onoare al Academiei Române, Profesor Extraordinar la Universitatea din Stellenbosch (Africa de Sud), Fellow la Stellenbosch Institute for Advanced Study (STIAS), Doctor honoris causa —Universitatea din Veracruz (Mexic), Universitatea „Al. I....
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2006, Dilemateca - Paul Cernat
"O biografie, in felul ei, exemplara, cu dezvaluirea multora dintre secretele meseriei si ale marii performante artistice, o poveste de succes a experientelor si lecturilor formative, a intilnirilor semnificative cu oameni de teatru si opera, actori, muzicieni si regizori-reper (Ciulei, Pintilie, Grotowski, Beckett, Brook, Philip Glass s.a.), a spectacolelor (adevarate aventuri creatoare) puse in scena pe intreg mapamondul, a evenimentelor istorice care le-au influentat, a plecarilor, revenirilor si cautarilor de sine, a «poeticii» personale, a bataliilor duse pentru impunerea propriei arte. Dimensiunea polemica nu ii lipseste, si ea «bate» in varii directii politice. Nu ii lipseste nici dimensiunea reflexiva, dezvaluind ideile si sensibilitatea unui teoretician avizat al teatrului, nu doar a unui practician. Autorul nu se afla la ora recapitularilor nostalgice, e – cum se poate – in plina maturitate creatoare, un artist independent, constient de valoarea si de imaginea sa, o personalitate puternica, o prezenta iradianta."
Gabriela MIHALACHE, decembrie 2006, Altitudini
Gabriela MIHALACHE, decembrie 2006, AltitudiniInovatorul din teatru nu se dezminte nici in scris. Autorul dubleaza marturiile sale cu adnotarile unor renumiti oameni ai scenei, criticii Ana Maria Narti si George Banu, amindoi martori discreti ai carierei lui. Efectul este cel al unui ecou in constiinta colectiva a iubitorului de teatru, dar si in cea a destinelor pereche, care urmaresc cu emotie si implicare pasii unui parcurs artistic singular.
4 iulie 2006, Bucureştiul Cultural - Doina Papp
"Cu sufletul la gura pare a fi scrisa aceasta biografie, de fapt autobiografie, de catre autorul ei, intr-o stare de precipitare evidenta si cu dorinta de a se autoexamina in prezenta publicului. Mai important poate decit informatia, bogata, nu-i vorba, dar oarecum cunoscuta, privind viata teatrului pe mapamond si periplul regizorului in interiorul ei, e sa constatam melancolia unui artist de succes la capatul unui drum care aparent n-ar avea de ce sa nu-i fi dat multumiri.(...) Cel mai dramatic episod din biografia sa, ne-o spune fara menajamente artistul, se refera la anii reintoarcerii in Romania, dupa Revolutie. Cum faptele sint cunoscute, iar acum si argumentele faptuitorului, nu ne ramine decit sa apreciem cita dreptate are Andrei Serban sa se considere un nedorit in propria lui tara."
28 iulie 2006, 24-FUN - Ioan T. Morar
"Cartea unui om de cultura care nu este scriitor. Este regizor, si inca unul mare de tot. Este vorba despre Andrei Serban care, la Polirom, publica sub titlul O biografie citeva dezvaluiri nu numai despre viata sa, ci si despre cum vede el teatrul, cum isi pregateste spectacolele si, in general, cum gindeste. Este o carte-document despre opera unui mare roman care a muncit pe mari scene ale lumii si care, lucru rar, nu a fost luat de valul celebritatilor, dimpotriva, a ramas normal, interesant si interesat de ceea ce se intimpla «in lumea reala»."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus