TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ay, Cuba! O călătorie socio-erotică

Andrei Codrescu
Colecții/Serii: Andrei Codrescu
La capătul a doar zece zile de contact cu o lume care ne fascinează pe cei mai mulţi dintre noi de la distanţă, Andrei Codrescu ne oferă o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-588-321-5
Dimensiuni: 15,7×22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Ay, Cuba! O călătorie socio-erotică

MAI MULTE DESPRE CARTE

La capătul a doar zece zile de contact cu o lume care ne fascinează pe cei mai mulţi dintre noi de la distanţă, Andrei Codrescu ne oferă o imagine a acesteia plină de viaţă, de detalii precise, care nu fac decât să-i sporească fascinaţia. Dar Ay, Cuba! reprezintă pentru cititorul român mult mai mult de atât.

Ultimele decenii, cele de descompunere a regimului comunist din ţara sa de origine, pe care le cunoaşte bine, îi trezesc uimitoare analogii cu ceea ce vede în crepusculara Cubă a lui Castro. Liantul ideologic golit de substanţă, totuşi activ în chip straniu, oboseala amestecată cu cinism vorace, goana febrilă după valută şi după tot ce este american, o poezie a locului amestecată cu tristeţe şi multă, multă sărăcie, toate învăluite într-o căldură empatică, o înţelegere şi o tandreţe amestecate cu admiraţie, dar mai ales, o opţiune lipsită de ambiguitate pentru dreptul la libertate al fiinţei umane.

Este ajunul vizitei istorice pe care Papa Ioan Paul al II-lea se pregăteşte să o facă pe pământ cubanez, în 1998. Andrei Codrescu, unul dintre cei mai cunoscuţi americani de origine română, angajat la National Public Radio, şi reputatul fotograf David Graham îl însoţesc pe reporterul Art Silverman în misiunea lui în această mereu fascinantă şi misterioasă insulă. E un pretext şi un prilej pentru cei doi de a-şi pune laolaltă resursele şi mijloacele, realizând acest portret al unei naţiuni, aflată perpetuu pe muchia istoriei şi a politicii, care i-a surprins şi încântat pe cititorii americani, induşi timp îndelungat în eroare de ideologii atât de dreapta, cât şi de stânga.

Aceasta întrucât Codrescu şi Graham au trecut dincolo de prejudecăţile adeseori meschine ale americanilor despre Cuba şi au legat cu oamenii de pe insulă relaţii directe, nesubminate de nicio preconcepţie.

Prin intermediul interviurilor cu arhitecţi, scriitori, şmenari, prostituate şi muncitori de rând, Ay, Cuba! scoate la iveală o societate plină de pasiune, minată de un conflict intern profund. Nu avem în faţă un studiu rece, o secţiune transversală a societăţii cubaneze, ci un portret extrem de personal, de uman al unui popor mândru, muzical, inteligent şi… seducător.

Ay, Cuba! constituie astfel o reevaluare provocatoare a unei lumi familiare şi exotice, aflată la numai 90 de mile de coasta Floridei, realizată de unul dintre cei mai dăruiţi critici sociali ai Americii, însoţit de unul dintre cei mai talentaţi fotografi ai acesteia. 

Autor: Andrei Codrescu
Fotograf: David Graham
Traducător: Ioana Avădani
Data apariției: 2012
Editura: Curtea Veche
Titlu original: Ay, Cuba! A Socio-Erotic Journey
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, jurnal de călătorie, cuba, papa ioan paul, interviuri, impresii, exotism
 • Ioana Avădani
  Traducător
  Andrei Codrescu - Autor
  Poet, prozator, eseist, scenarist, publicist. Andrei Codrescu s-a nascut la 20 decembrie 1946 in Sibiu. In 1966 a emigrat in SUA, devenind cetatean american in 1981. A fost librar in New York, apoi scriitor profesionist, publicist, editor, comentator de radio si televiziune, profesor de limba si literatura engleza la John Hopkins University din Baltimore (1977 - 1984) si la Louisiana State University din Baton Rouge (din 1984). Este fondatorul si editorul...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Andrei Codrescu
  Autor
  Ioana Avădani Ioana Avădani - Traducător
  Ioana Avădani – aşa cum o caracterizează Ambasada SUA în România, este o româncă remarcabilă. După o experienţă de şase ani în presă (şef al biroului de ştiri externe la Mediafax, editor general al Ştirilor...
  AFLĂ MAI MULTE

Opinia cititorilor