TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Călătorie în jurul casei mele

Adina Nanu
Volumul, aflat la a doua ediție, apare acum complet transformat: o carte-album, ilustrată cu desene şi picturi ale autoarei, majoritatea de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-720-005-8
Dimensiuni: 22,5x27,5 cm
Tip copertă: Hardcover

Călătorie în jurul casei mele

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul, aflat la a doua ediție, apare acum complet transformat: o carte-album, ilustrată cu desene şi picturi ale autoarei, majoritatea de dimensiuni originale, care acompaniază şirul gândurilor şi le dă formă şi concreteţe. Ea nu poate fi clasată într-un singur gen literar sau plastic, ci apare ca o înşiruire de surprize în cuvinte şi imagini, cu o structură – cu sau fără voia autoarei – modernă.

Tema principală este istoria casei copilăriei, de la construirea ei ca un cuib al familiei, la pierderea nedreaptă din anii comunismului şi până la recuperarea ei cu peripeţii şi este, implicit, povestea generaţiilor care au locuit-o.

Cheia cărţii se găseşte la finalul ei, în desenul ca o secţiune a unui copac, cu explicaţia: „Omul e ca un pom, care începe prin a fi un vlăstar subţire în jurul căruia fiecare an adaugă un cerc. Ca să trăiască, trebuie ca seva să circule prin toate tuburile deopotrivă, ca toată viaţa să rămână vii şi copilul şi tânărul din adâncuri, deşi nu se mai văd la faţă”. Aşa se explică privirea clipei prezente cu ochiul proaspăt al copilului, dar şi cu înţelegerea celui care a trăit povestea de la început, ca şi jocul cu timpul care dă farmecul deosebit al scrierii.

 

De peste 50 de ani, Adina Nanu predă cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor și a Costumului la Universitatea Națională de Arte și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A primit anul acesta titlul de Doctor Honoris Causa şi este autoarea singurei istorii a costumului publicată în România.

Profesorul Adina Nanu este un model, un exemplu care a influenţat în bine viaţa multora şi care a dat mai departe nu doar cunoştinţe, ci şi un modus vivendi şi o perspectivă optimistă asupra vieţii. Omul Adina Nanu e un permanent învăţăcel, o persoană care nu cunoaşte stagnarea sau plafonarea, ci continuă să crească şi să se dezvolte cu aceeaşi energie inepuizabilă. A predat şi a trăit cu pasiune, reuşind să transforme o viaţă nu tocmai uşoară într-o viaţă frumoasă, presărată de zâmbete. Talentul ei nativ la desen şi uşurinţa cu care surprindea momente din viaţă în creion, cărbune sau culoare au transformat această carte, „Călătorie în jurul casei mele”, într-o inedită istorisire vizuală a vieţii.

Autor: Adina Nanu
Ilustrator: Adina Nanu
Data apariției: 2014
Editura: Unarte
Pagini: 254
Limba: Română
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
carte ilustrată, album, picturi, casa copilăriei, familie
  • Adina Nanu - Autor, Ilustrator
    Adina Nanu este cel mai important specialist român în costum, autoarea singurei istorii a costumului publicată în România. Predă de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor și a Costumului la Universitatea Națională de Arte și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, din București. A publicat peste 30 de volume despre artă, din care amintim: Arta pe om (2001), Vezi? ...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus