TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
De la simptom la diagnostic în practica medicală
De la simptom la diagnostic în practica medicală
Vezi
galerie

De la simptom la diagnostic în practica medicală

de Camelia Dianconu, Daniela Bartoș

Id: #375757

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Medicina este un domeniu în continuă schimbare și progres. Această carte este scrisă de medici clinicieni, angajați în practica medicală curentă la patul bolnavului, și constituie expresia diversității și complexității patologiei cu care se confruntă medicul internist. Totodată, cartea reflectă importanța colaborărilor interdisciplinare pentru un diagnostic și tratament de calitate. 

Stabilirea unui diagnostic corect și complet este unul dintre cele mai dificile procese medicale. Cea mai eficientă metodă prin care generațiile viitoare de medici pot învața să parcurgă acest proces se bazează pe exemple din viața reală, de zi cu zi. „De la simptom la diagnostic în practica medicală” cuprinde 35 de prezentări de cazuri clinice ale unor bolnavi cu patologie diversă și complexă, care au fost diagnosticați și tratați în clinicile și spitalele din România.

Abordarea practică a strategiilor diagnostice face din această carte o lectură foarte utilă, captivantă și instructivă. Pentru a fi ușor de parcurs, fiecare caz clinic este prezentat pas cu pas, de la simptomatologie, date anamnestice, elementele examenului obiectiv, investigații paraclinice, diagnosticul pozitiv, probleme de diagnostic diferențial, până la etapele de tratament și evoluție. Expunerile sunt completate cu date de actualitate din literatura științifică medicală, referitoare la patologia prezentată.

Lucrarea a fost realizată de un vast colectiv de autori, sub coordonarea Cameliei Cristina Diaconu. Pentru că de cele mai multe ori se impune o strânsă colaborare interdisciplinară pentru stabilirea unui diagnostic corect, autorii sunt medici de diverse specializări: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, medicină de urgență, chirurgie generală, chirurgie plastică, neurologie, reumatologie, neurologie, anatomie patologică etc.

Unic în această carte: O parte din patologia descrisă este destul de rară sau mai puțin obișnuită. De aceea, cartea își asumă rolul de a sublinia faptul că patologiile rare există și de a le face cunoscute.


Public-țintă: Lucrarea se adresează atât tinerilor medici, studenți sau rezidenți, cât și medicilor cu experiență, de diverse specializări, având în vedere diversitatea afecțiunilor prezentate.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Camelia Dianconu, Daniela Bartoș

Data apariției: august 2021

ISBN: 9786065874053

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 314

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: All