TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Boala ca metaforă. SIDA şi metaforele sale VE-SUS-BCMSIM-14-N-001
Boala ca metaforă. SIDA şi metaforele sale
Vezi
galerie

Boala ca metaforă. SIDA şi metaforele sale

de Susan Sontag

Titlu apărut în colecția Perspective la Vellant

Id: #239782

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În 1978 Susan Sontag scrie Boala ca metaforă, o lucrare clasică, descrisă de Newsweek ca "una dintre cele mai eliberatoare cărți ale vremii sale.” Sontag demonstrează că metaforele şi miturile create în jurul bolilor terminale, cu precădere în jurul cancerului, contribuie considerabil la suferinţa pacienţilor şi, adesea, îi împiedică să urmeze tratamentul necesar. Demistificând decrierile aluzive ale cancerului, Sontag îl descrie exact ca ceea ce este: o boală. Cancerul, susţine ea, nu este un blestem, nu este o pedeapsă, în mod cert nu este o ruşine şi poate fi adesea vindecabil dacă este urmat un tratament bun.

Aproape un deceniu mai târziu, odată cu răspândirea unei alte boli stigmatizate, supraîncărcată de mistificări şi metafore punitive, Sontag scrie o continuare pentru Boala ca mataforă şi extinde argumentele asupra pandemiei SIDA. Aceste doua eseuri, Boala ca metaforă şi SIDA şi metaforele sale, publicate împreună în acest volum, au fost traduse în numeroase limbi şi au influenţat considerabilă modul de a gândi al personalului medical şi, totodată, au ajutat şi îmbunătăţit viaţa a mii de pacienţi şi ale celor ce-i îngrijesc.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Susan Sontag

Traducător: Bogdan Lepădatu

Data apariției: decembrie 2014

ISBN: 978-606-8642-03-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x19,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Vellant

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Andrei Cojoc Andrei Cojoc

,,Un bolnav de cancer la rându-i, Sontag încearcă să ilustreze modul în care miturile și metaforele ce însoțesc anumite afecțiuni fizice îi afectează și mai mult pe pacienți. Referindu-se în primul rând......“

citește mai mult
Susan Sontag
Susan Sontag
Autor

Susan Sontag (1933-2004) este una dintre cele mai importante voci ale eseisticii...

vezi autor