TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Zero. Biografia unei idei periculoase

Charles Seife
Colecții/Serii: Humanitas Ştiinţă
Babilonienii l-au inventat, grecii l-au interzis, hindusii l-au preamarit, iar Biserica s-a folosit de el pentru a scapa de eretici. Secole de-a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1975-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Zero. Biografia unei idei periculoase

MAI MULTE DESPRE CARTE

Babilonienii l-au inventat, grecii l-au interzis, hindusii l-au preamarit, iar Biserica s-a folosit de el pentru a scapa de eretici. Secole de-a randul, zero a avut o putere cu iz demonic, dar, o data supus, a devenit cel mai important instrument al matematicii. Charles Seife urmareste acest numar de la nasterea sa, ca un concept filozofic oriental, pana la lupta dusa pentru a fi acceptat in Europa si omagiile de care s-a bucurat in cele din urma, ca mister al gaurilor negre. Astazi, zero este cauza uneia dintre cele mai mari controverse stiintifice ale tuturor timpurilor, nascuta din dorinta de a fi formulata o teorie unificatoare, care sa explice orice fenomen din univers. Clara, instructiva, scrisa cu umor, cartea Zero. Biografia unei idei periculoase e un captivant fragment de istorie matematica, inca neincheiata, a celui mai neobisnuit numar din univers si a unuia dintre marile paradoxuri ale gandirii noastre.

Autor: Charles Seife
Traducător: Emilia Eremia
Data apariției: 2008
Editura: Humanitas
Titlu original: Zero: the Biography of a Dangerous Idea
Pagini: 252
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
ştiinţă, matematică, numere, concepte filozofice, teorie finală, fenomene, univers, paradox
  • Charles Seife - Autor
    Charles Seife, redactor stiintific al revistei Science, a mai scris articole si pentru New Scientist, Scientific American, The Economist, Science, Wired UK, The Sciences, fiind totodata autorul multor altor publicatii. Detine diploma de Master of Science, eliberata de Universitatea Yale, iar domeniile lui de studiu includ teoria probabilitatii si inteligenta artificiala. Locuieste in Washington, D.C.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Vlad Zver Vlad Zver Zero. Biografia unei idei periculoase Da, zero poate strica multe. A stricat, de la bun început, caledarul nostru, din pricina celor care au omis să introducă anul zero, a dat peste cap filosofia din pricina paradoxurilor care ignorau limita şirurilor care astăzi se cunoaşte a fi, bineînţeles, zero, a blocat până şi motorul unui cuirasat proiectat să facă faţă celor mai dificile războaie inserându-se în softul calculatorului de bord. Zero este un concept la fel de prietenos şi de periculos precum nimicul, infinitul, dumnezeu şi absolut, iar biografia sa reuşeşte să fie o istorie fie accesibilă şi extrem de spectaculoasă.
Vezi mai mult

Opinia cititorilor