TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istorie. Manual pentru clasa a VII-a AK-MAO-IMPCAV-19-N-001
Istorie. Manual pentru clasa a VII-a
Vezi
galerie

Istorie. Manual pentru clasa a VII-a

de Maria Ochescu

Id: #323270

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

La nivel cognitiv, faptele istorice sunt accesibile atât direct, cât și prin intermediul surselor istorice, urmărindu-se dezvoltarea de modele interpretative, familiarizarea cu descrierea şi interpretarea faptelor şi a proceselor istorice pornind de la sursele istorice, dezvoltarea capacităţilor analitice şi de gândire critică. La nivelul elementelor atitudinal-valorice, accentul este pus pe diversitate (culturală, socială, politică, de gen etc.) şi pe acceptarea şi valorizarea pozitivă a acesteia.

Manualul de istorie pentru clasa a VII-a propune o manieră modernă de abordare didactică a conținutului disciplinei, care vizează asigurarea unui echilibru între dezvoltarea dimensiunilor cognitive şi dezvoltarea dimensiunii atitudinal-valorice ale elevilor de gimnaziu.
La nivel cognitiv, faptele istorice sunt accesibile atât direct, cât și prin intermediul surselor istorice, urmărindu-se dezvoltarea de modele interpretative, familiarizarea cu descrierea şi interpretarea faptelor şi a proceselor istorice pornind de la sursele istorice, dezvoltarea capacităţilor analitice şi de gândire critică.
La nivelul elementelor atitudinal-valorice, accentul este pus pe diversitate (culturală, socială, politică, de gen etc.) şi pe acceptarea şi valorizarea pozitivă a acesteia. 
Manualul este organizat pe unități de învățare și satisface câteva exigențe:
• prezentarea conţinuturilor este bazată pe logica fenomenului istoric (repere spațio‑temporale, surse), a demersului didactic frontal și individual (aplicații, ateliere, teme de reflecție, proiecte, mape, teme de sinteză, evaluări sumative și formative, autoevaluări etc.) şi pe adecvarea la competenţele specifice vizate spre formare/dezvoltare;
• se raportează la experienţa cotidiană de cunoaştere a copiilor de 12 – 13 ani;
• conţinuturile propuse spre studiu solicită abordări inter- și transdisciplinare (geografie, religie, literatură, desen, muzică etc);
• conţinuturile sunt deschise abordării graduale pe niveluri de dificultate, precum și altor dezvoltări, în funcţie de particularităţile grupului de elevi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Maria Ochescu

Data apariției: 2019

ISBN: 978-606-908-907-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 128

Limbă: Română

Dimensiuni: 21x29 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Art Klett

Teme: şcoală