TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Limba și literatura română. Teste pentru BACALAUREAT însoțite de rezolvări complete NI-ROB-LILRTP-19-N-001
Limba și literatura română. Teste pentru BACALAUREAT însoțite de rezolvări complete
Vezi
galerie

Limba și literatura română. Teste pentru BACALAUREAT însoțite de rezolvări complete

de Rodica Bogdan

Id: #307984

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Prezenta lucrare urmăreşte pregătirea intensivă a elevilor de liceu pentru susţinerea Examenului de Bacalaureat, abordând cele trei subiecte la proba de limba şi literatura română atât pentru profilul real, cât şi pentru profilul uman (receptarea şi analiza textului la prima vedere, eseul argumentativ şi eseul structurat), în funcţie de particularităţile acestora şi de conceptele operaţionale asimilate de elevii claselor liceale.

Lucrarea este structurată pe patru secţiuni: un preambul teoretic (referitor la structura textelor, curentele literare, stilurile funcţionale, elementele de expresivitate ale limbajului etc); Subiectul I – receptarea textului la prima vedere (modele care pornesc de la texte aparţinând celor trei genuri literare); Subiectul al ll-lea – eseul argumentativ; Subiectul al lll-lea – eseul structurat (pe baza textelor literare aparţinând scriitorilor canonici cuprinşi în programa şcolară). Toate aceste subiecte se regăsesc în cele 30 de modele propuse spre rezolvare.

Pentru primul subiect sunt propuse modele însoţite de rezolvări, dar o componentă importantă în vederea pregătirii examenului este reprezentată de activitatea propriu-zisă a elevilor, fără ca aceasta să devină un exerciţiu de memorare sau de reproducere a soluţiilor, ci un demers original, care să stimuleze creativitatea elevului.

Eseul argumentativ este cel mai disputat subiect al probei de limba şi literatura română, structura acestuia şi conectorii frastici devin adesea în redactarea elevilor scopul în sine, neglijându-se faptul că atenţia ar trebui să se orienteze asupra logicii discursului şi persuadării lectorului.

Ultimul subiect al probei Examenului de Bacalaureat se referă la particularităţile de construcţie ale textului literar, încadrarea într-un context cultural mai larg, precizarea curentului literar căruia i se circumscrie opera literară etc. Un accent deosebit s-a pus asupra reperelor teoretice şi conceptelor operaţionale, reprezentând sugestii de abordare a diferitelor teme care pot fi propuse pentru eseul structurat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Rodica Bogdan

Data apariției: decembrie 2019

ISBN: 978-606-380-319-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Niculescu