TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teme recapitulative. Limba și literatură română. Clasa a VII-a P4-MID-TRLILR-21-N-002
Vezi
galerie

Teme recapitulative. Limba și literatură română. Clasa a VII-a

de Mihaela Doboş

Id: #366686

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Dintre toate disciplinele studiate la școală, limba și literatura română este cea mai prietenoasă și cea mai puțin „didactică”, pentru că e gândită ca un teritoriu în care vă întâlniți cu povestea, cu imaginația voastră și a autorilor pe care îi citiți, cu eroii voștri preferați, cu toate cuvintele care vă ajută să fiți convingători atunci când vorbiți sau când scrieți, cu logica unor structuri gramaticale grație cărora înțelegeți tot ce învățați la matematică, la biologie, la geografie, la limbi străine etc.

 

Volumul consacrat clasei a VII-a din seria de auxiliare intitulată Teme recapitulative dezvoltă zece teme derivate din tema generală prevăzută de programa școlară („Orizonturile lumii și ale cunoașterii”), după cum urmează: Tărâmuri și minuniResponsabilitateaEmoțiileÎn bibliotecăPrivind naturaSă comunicăm!Taina obârșiilorÎncercările adolescențeiPe scenăZei și oameni.

 

Fiecare unitate tematică este deschisă cu un set generos de Exerciții de sistematizare și consolidare, iar partea a doua este dedicată Evaluării competențelor, fiind gândită pe patru module – Receptarea textului scrisLimbă și comunicareRedactarea textului scrisComunicarea orală – care cuprind teste și probe de evaluare cu itemi adecvați fiecărui domeniu de conținut menționat, la care se adaugă, transversal, itemi vizând competența interculturală.

 

Noutatea absolută și utilitatea imediată a acestor teste vine din organizarea și conceperea lor în spiritul noului model de subiect pentru Evaluarea Națională, care asimilează formatul evaluării susținute de elevi către finalul clasei a VI-a. Corectitudinea răspunsurilor poate fi verificată prin consultarea capitolului de la finalul volumului, Soluții și sugestii de răspuns.

 

Cartea răspunde necesității de a adapta treptat instrumentele de evaluare la „tabloul”, la tipicul și la standardele evaluării de la finalul ciclului gimnazial, astfel încât obișnuințele lucrului de la clasă să se convertească firesc în rezultatele obținute la evaluarea externă de la finalul ciclului gimnazial.



Alte titluri pentru MihaelaDoboş (autor):
Teme recapitulative. Limba și literatură română. Clasa a VI-a (2023) ,
Bacalaureat 2024. Limba și literatura română. Toate profilurile – toate filierele (2023) ,
Ateliere de învățare. Limba și literatura română pentru centrele de excelență, concursurile școlare și testările de la finalul clasei a IV-a (2021) ,
Bacalaureat 2023. Limba și literatura română. Toate profilurile – toate filierele (2022) ,
Ne pregătim pentru Evaluarea Naţională 2024. Limba şi literatura română. Clasa a VIII-a (2023) ,
Module de învățare. Clasa a VIII-a (2022) ,
Româna ca la carte. Literatură, limbă și comunicare. Clasa a IX-a (2023) ,
Start pentru succes la Evaluarea Națională! Limba și literatura română. Exerciții de antrenament tematic și teste recapitulative după programa claselor V-VII (2023) ,
Limba și literatura română pentru concursuri, olimpiade și centre de excelență. Clasele XI-XII. Culegerile Comper. Excelență (2014) ,
Teme recapitulative. Limba și literatură română. Clasa a V-a (2021) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihaela Doboş

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 9789734733446

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x26 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Paralela 45 educațional

Teme: copilărie, şcoală

Mihaela Doboş
Mihaela Doboş
Autor

Mihaela Doboş – profesor de limba și literatura română, gradul didactic I, la Co...

vezi autor