TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Probleme alese de mecanică. Fizică pentru liceu PR-TRA-PADMFP-21-N-001
Probleme alese de mecanică. Fizică pentru liceu
Vezi
galerie

Probleme alese de mecanică. Fizică pentru liceu

de Traian Anghel

Id: #373180

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea a fost scrisă cu intenția de a veni în întâmpinarea solicitărilor elevilor și profesorilor pentru materiale de studiu și culegeri de probleme aflate în concordanță cu conținuturile predate în liceu. 

Cartea - care include 330 de probleme de mecanică - este destinată elevilor din clasa a IX-a, pentru a fi utilizată atât la școală, cât și acasă, în scopul perfecționării tehnicilor de rezolvator de probleme, cât și în cel al pregătirii în vederea participării la olimpiadele și concursurile școlare. De asemenea, lucrarea are ca destinatari elevii din ciclul superior al liceului (clasele a XI-a și a XII-a), pentru a fi folosită în scopul pregătirii examenului de bacalaureat și concursului de admitere în învățământul superior.  Nu în ultimul rând, lucrarea poate fi utilă profesorilor pentru alcătuirea fișelor de lucru și a testelor de evaluare, precum și în scopul pregătirii proprii pentru susținerea examenului de titularizare.

Mecanica este una din dintre părțile fizicii, fiind studiată atât în gimnaziu (în clasele a VI-a și a VII-a), cât și la începutul ciclului liceal (clasa a IX-a), conform modelului românesc de abordare în spirală a conținutului disciplinelor incluse în planurile de învățământ. La liceele teoretice cu profil real, precum și la cele vocaționale cu profil militar, fizicii îi este alocat un număr important de ore (trei în trunchiul comun, plus altele prin intermediul curriculumului la decizia școlii), mecanica fiind studiată în clasa a IX-a. Fizica face parte și din planurile de învățământ ale liceelor tehnologice, având alocate la clasele cu profil tehnic câte două ore în fiecare an de studiu, din clasa a IX-a până în clasa a XII-a. În cursul inferior al liceului (clasele a IX-a și a X-a), indiferent de filieră, profil și specializare, fiecare elev român studiază disciplina Fizică cel puțin două ore pe săptămână, mecanica fiind parcursă în clasa a IX-a. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Traian Anghel

Data apariției: mai 2021

ISBN: 9786069651728

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 312

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige

Traian Anghel
Traian Anghel
Autor

Traian Anghel, profesor cu gradul didactic I la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”...

vezi autor