TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Coaching pentru performanţă. Formare personală, performanţă şi scop

John Whitmore
Cam tot ceea ce e cunoscut ca fiind training de afaceri a pornit de la Timothy Gallwey şi de la tehnicile de antrenament sportiv ale lui Sir John...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-88749-2-3
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Coaching pentru performanţă. Formare personală, performanţă şi scop

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cam tot ceea ce e cunoscut ca fiind training de afaceri a pornit de la Timothy Gallwey şi de la tehnicile de antrenament sportiv ale lui Sir John Whitmore. În consecinţă, cartea prezintă o bază simplă pentru traineri, plecând de la concepte precum conştientizarea şi responsabilizarea prin metoda întrebărilor şi a abilităţii de a asculta.

Whitmore prezintă modelul G R O W (S R O V) pentru care este recunoscut - Scop, Realitate, Opţiune, Voinţă - ca format pentru cursurile de training. Cartea începe cu câteva convingeri ale trainerilor. Spre deosebire de modelele vechi în management, care funcţionează de la abordarea "morcov şi băţ", un trainer crede în potenţialul clientului.

Whitmore crede că oamenii sunt capabili să schimbe doar lucrurile de care sunt conştienţi. Responsabilitatea trebuie sa îl caracterizeze pe client în tot ceea ce face. Întrebarile potenţeaza conştientizarea şi atenţia, menţinând în acelaşi timp şi responsabilitatea. Dacă trainerul îi spune ceva discipolului, atenţia poate creşte puţin, dar responsabilitatea este acum în mâna profesorului, sursa informaţiei. Întrebările îl fac pe client să fie atent la acţiunile sale, să se gândească la nivel mai înalt şi să îi dea răspunsuri pertinente celui care pune aceste întrebări.

Autor: John Whitmore
Traducător: Mircea Sabin Borş
Data apariției: 2008
Editura: Publica
Titlu original: Coaching for Performance: Growing Human Potential and Purpose - The Principles and Practice of Coaching and Leadership
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
training, leadership, management, conştientizare, responsabilizare
  • John Whitmore - Autor
    Sir John Whitmore este expert în leadership şi schimbare organizaţională şi lucrează cu companii multinaţionale pentru crearea de programe de coaching în management şi programe de leadership. A scris cinci cărţi despre sport, leadership şi coaching, cea mai cunoscută fiind Coaching pentru performanţă, cu peste 500 000 de exemplare vândute în toată lumea şi tradusă în peste 17 limbi. Onorat cu Premiul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Sir John Whitmore
"Toate indiciile sunt acolo - în muncă, în educaţie, în sănătate, în toate sectoarele - ca o mişcare esenţială de evoluţie porneşte de la ierarhie la responsabilitatea personală. Acest lucru este pozitiv şi esenţial pentru ca umanitatea să poată face faţă multiplelor probleme ale mediului înconjurător şi justiţiei sociale. Industria de training a crescut simţitor ca răspuns la această nevoie şi are o datorie enormă de a se ridica la nivelul aşteptărilor. Trainerii sunt "nevestele la vârsta a doua" ale acestei tranziţii care are loc pe tot mapamondul - trainingul e mult peste training."
George Bragadireanu, Coach, Inside Bloom
"Din toată bibliografia pe care am avut la cursuri, Coaching pentru performanță rămâne cartea căreia îi datorez cel mai mult. Aș putea-o numi una „generativă”; adică acel soi de carte pe care o descoperi mereu mai completă, mai profundă și mai lămuritoare cu fiecare recitire. Practica de coaching te poate îndepărta de fundamentul simplu și solid al acestei meserii. Ceea ce reușeste această carte este să îți ofere, la fiecare citire, detalii noi ale acestui fundament."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus