TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Matsushita Leadership. Ce avem de învăţat de la cel mai remarcabil antreprenor al secolului 20 PU-JPK-MLCADN-15-N-001
Matsushita Leadership. Ce avem de învăţat de la cel mai remarcabil antreprenor al secolului 20
Vezi
galerie

Matsushita Leadership. Ce avem de învăţat de la cel mai remarcabil antreprenor al secolului 20

de John P. Kotter

Titlu apărut în colecția Publica pocket la Publica

Id: #241180

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

A trăit în sărăcie încă de la 4 ani, apoi s-a descurcat fără părinţi, pe care i-a pierdut la o vârstă fragedă şi a fost nevoit să muncească 16 ore pe zi încă de la 9 ani. A început o afacere fără a avea bani sau alt sprijin, şi-a pierdut apoi singurul fiu. La acestea s-au adăugat Marea Depresie, ororile aduse de cel de-al Doilea Război Mondial în Japonia şi multe altele. 

Povestea lui Matsushita ne arată că totul este posibil chiar şi atunci când eşti un tânăr bolnăvicios, care nu beneficiază de sprijinul unei familii înstărite, de o educaţie bună, de o înfăţişare atrăgătoare sau de o prezenţă charismatică. Povestea lui Matsushita este despre cum să conduci, cum să fii întreprinzător, cum să-ţi trăieşti viaţa învăţând zi de zi şi mai ales despre energia de a face aceste lucruri. Viaţa lui demonstrează puterea pe care o au perspectiva pe termen lung, obiectivele idealiste şi smerenia în faţa marilor succese. 

Matsushita Leadership este o biografie, dar şi o culegere de învăţături pentru corporaţii şi pentru cei ce vor să-şi construiască o carieră în secolul 21. Este o sursă de inspiraţie şi un abecedar al afacerilor, o carte folositoare atât organizaţiilor cât şi oamenilor.

Konosuke Matsushita (1894-1989) a fost una dintre cele mai importante surse de inspiraţie ale timpului său. Realizările sale ca lider, autor, educator, filantrop şi inovator al mangementului sunt uimitoare şi îi lasă în umbră chiar şi pe Soichiro Honda, J.C. Penny, Sam Walton şi Henry Ford.

John P. Kotter relatează cum a creat Matsushita o afacere enormă, cum a inventat practici de management care sunt foarte folosite şi astăzi, cum a contribuit la realizarea miracolului economic trăit de Japonia după război. Matsushita a scris şi numeroase cărţi în ultimii ani de viaţă, a deschis o şcoală care formează lideri, a creat versiunea japoneză a Premiul Nobel şi a donat sute de milioane de dolari pentru cauze nobile. 

John P. Kotter reuşeşte să arate în această carte fascinantă, dar şi educativă cum Matsushita nu s-a lăsat doborât de neajunsuri, ci a devenit un om de afaceri de succes și un lider, construind Matsushita Electric Corporation – echivalentul japonez al General Electric.

extinde
 

Detalii produs

Autor: John P. Kotter

Traducător: Cristina Calotă

Data apariției: august 2015

Titlu original: Matsushita Leadership: Lessons from the 20th Century's Most Remarkable Entrepreneur

ISBN: 978-606-722-034-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 402

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,5x17,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: succes

John P. Kotter
John P. Kotter
Autor

John P. Kotter este profesor de comportamente organizaţionale la Harvard Busines...

vezi autor