TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Rosarium Philosophorum (Grădina filosofilor)

Ramona Ardelean
Colecții/Serii: Quinta essentia
Rosarium Philosophorum este fara indoiala unul dintre textele cele mai importante ale alchimiei medievale. Numeroasele editii aparute constituie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-065-3
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Rosarium Philosophorum (Grădina filosofilor)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Rosarium Philosophorum este fara indoiala unul dintre textele cele mai importante ale alchimiei medievale. Numeroasele editii aparute constituie o dovada a interesului constant pe care aceasta carte stranie l-a trezit. Influenta sa ulterioara s-a facut simtita in special prin imaginile simbolice pe care le contine, probabil cele mai semnificative din intreaga literatura alchimica, prin care se incearca transmiterea adevarurilor fundamentale ale Ars Magna. Rosariul nu este propriu-zis o lucrare de alchimie; continutul lui se configureaza treptat, pe masura ce este analizata incarcatura simbolica a imaginilor si sunt aduse argumente sub forma unor citate din opera unor filosofi si alchimisti recunoscuti.

Obscuritatea textului si confuza lui alcatuire nu dau impresia unei lucrari de alchimie bine structurate, asa cum vor fi tratatele ulterioare (mai ales cele din perioada rozacriuciana). Centrul de greutate al argumentarii nu cade aici pe bogatia de idei a alchimiei spirituale (dezvoltate in secolele urmatoare de mari alchimisti precum Fludd, Bacon, Flamel etc.), cat mai ales pe redarea simbolica a principiilor Marii Opere.

Tratatul penduleaza constant intre partea grosiera a alchimiei, adica lucrul cu substantele in vederea transmutarii metalelor si alchimia fiintei umane, ce urmareste potentarea energiilor corporal-vitale ale omului. Desi fiecare imagine are o semnificatie aparte si condenseaza procese individuale specifice, intelegerea amplului proces de transmutare care este alchimia presupune analiza simbolica a totalitatii imaginilor cuprinse in text.

Traducător: Ramona Ardelean
Data apariției: 2008
Editura: Herald
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
alchimie, ezoterism, mistere, spiritualitate, evul mediu

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus