TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Labirintul de oglinzi. Repere pentru o poetica a metatranzitivitatii

Catrinel Popa
Carte premiata la concursul de debut „Ioan Petru Culianu” din 2006! Lucrarea ofera o reevaluare a poeziei contemporane prin prisma...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0640-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Carte premiata la concursul de debut „Ioan Petru Culianu” din 2006!

Lucrarea ofera o reevaluare a poeziei contemporane prin prisma conceptului de metatranzitivitate, ce permite depasirea unei lungi serii de opozitii traditionale: fictiv/real, mimesis/poesis, subiect/obiect, tranzitiv/reflexiv, denotatie/conotatie etc. Fenomene aparent paradoxale din peisajul literaturii romane contemporane (cum este opozitia dintre latura ludic-textualista si cea microrealista a poeticii optzeciste) ne sint infatisate astfel ca rezultate firesti ale unei oscilari perpetue intre preponderenta acordata actului scriiturii si tendinta adecvarii la real.

„Avem in fata o carte unde eruditia se asociaza cu lectura inteligenta si personala a poeziei, prin urmare, o exceptie fericita fata de exegeza literara curenta.” (Mihai Zamfir)

Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Filologie
  • Catrinel Popa - Autor
    Catrinel Popa (n. 1976), absolventa a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti si a unui masterat de literatura romana contemporana, doctor in filologie din 2006, este in prezent cadru didactic asociat al aceleiasi facultati. A obtinut o bursa de cercetare la Roma (2002-2004) si a participat la numeroase colocvii si seminarii din tara si strainatate. Colaboratoare la mai multe reviste culturale (Romania literara, Observator cultural, Dilema Veche...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Cosmin CIOTLOS, 29 februarie 2008, in Romania literara
Cosmin CIOTLOS, 29 februarie 2008, in Romania literaraIn mod clar, Labirintul de oglinzi. Repere pentru o poetica a metatranzitivitatii reprezinta altceva decit o forma editoriala de expresie orgolioasa a unei personalitati intransigente. Mai curind sedusa de conceptele tari ale teoriei (pe care se straduieste sa le relaxeze) si de aplicabilitatea lor in spatiul permisiv al literaturii in genere (aceea din spatiul romanesc fiind, aici, o extensie), Catrinel Popa isi construieste, de la zero, si argumentele, si terminologia.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus