TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mi se spune capucin (Ediţia 2008)

Daniil Harms
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
O viziune comic-absurda asupra existentei, apartinindu-i unuia dintre maestrii de necontestat ai literaturii underground.
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0854-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

O viziune comic-absurda asupra existentei, apartinindu-i unuia dintre maestrii de necontestat ai literaturii underground.

Autor: Daniil Harms
Traducător: Emil Iordache
Prefaţator: Emil Iordache
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Pagini: 480
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură rusă, underground, absurd, dezmembrare, marionete, discurs obsesiv
 • Emil Iordache
  Traducător, Prefaţator
  Daniil Harms - Autor
  Daniil Harms (1905‑1942) – scriitor avangardist rus, considerat unul dintre intemeietorii „literaturii absurdului”. Absolut detasat de „realismul socialist” care domina scena literara a vremii, nu a publicat in timpul vietii decit literatura pentru copii, opera sa incepind sa fie cunoscuta de abia in anii saizeci ai secolului trecut. Astfel, a devenit con­temporan cu „teatrul absurdului” practicat de Eugen Ionescu...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Daniil Harms
  Autor
  Emil Iordache Emil Iordache - Traducător, Prefaţator
  Emil Iordache (1954-2005) a fost profesor la Catedra de Slavistica a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza”, Iasi. A publicat opt carti de critica literara, a tradus peste douazeci de volume si a ingrijit numeroase editii. A publicat la...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

A.G. Gherasimova
"Textul vietii-artei lui Harms s-a pastrat, s-a infiltrat printr-un canal subteran strimt si a provocat numeroase germinatii, atit literare, cit si existentiale, in cultura rusa postbelica, mai precis in acel segment al ei care, pina recent, era mai curind contracultura sau cultura underground-ului.” 
Emil Iordache
In regnul lui Harms, corpul uman este supus unor dezmembrari fara limite. Totul poate fi rupt; capul, miinile, picioarele, urechile, narile, maxilarele etc., de parca autorul ar fi un copil dezechilibrat care-si distruge papusile. «Decapitindu-si» personajele, adica reducindu-le la starea de marionete, Harms isi delimiteaza sinecdotic o fauna care nu are legatura decit cu lumea lui. In aceasta lume, functionind numai vointa creatorului, se poate intimpla numai ce vrea el. Iar Harms, in virtutea unei predispozitii anume, a unei fatalitati, a decis sa construiasca aceasta lume ludica, dar nu si vesela.” 

Opinia cititorilor