TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Teatro II /Teatru II

Carlo Goldoni
Colecții/Serii: Biblioteca italiană
Reforma lui Goldoni se bazeaza pe afirmarea comediei "de caracter" fata de deja decazuta commedia dell'arte. Noua formula pune in valoare calitatile...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1720-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Teatro II /Teatru II

MAI MULTE DESPRE CARTE

Reforma lui Goldoni se bazeaza pe afirmarea comediei "de caracter" fata de deja decazuta commedia dell'arte. Noua formula pune in valoare calitatile celor mai buni actori si ii educa in respectul textului si al actiunii scenice. Pentru comediograful venetian teatrul este "poezie pe scena", tine deci cont de coerenta literara, care este responsabilitatea scriitorului, de maiestria profesionala a actorilor -- care trebuie sa garanteze cea mai buna prestatie posibila -- si de atentia destinatarilor, adica de participarea unui public dispus sa judece ceea ce se desfasoara in fata ochilor sai. Proiectul reformator goldonian depaseste granitele comediei si cuprinde sistemul teatral in totalitatea sa. (Carmelo Alberti)

Carmelo Alberti este profesor la Universitatea Ca' Foscari din Venetia, unde preda disciplinele spectacolului. Este directorul Institutului International de Cercetare Teatrala de la Casa Carlo Goldoni din Venetia. A publicat numeroase studii de istoria teatrului si a spectacolului, cu precadere despre teatrul venetian din secolul al XVIII-lea si despre cel contemporan. Lui Goldoni i-a dedicat mai multe volume, printre care si o importanta monografie. Este membru al comitetului stiintific de redactare a Editiei Nationale a operelor lui Carlo Goldoni.

Autor: Carlo Goldoni
Ediţie îngrijită de: Roxana Utale, Smaranda Bratu Elian
Traducător: N. Al. Toscani, Polixenia Karambi, Sică Alexandrescu
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Pagini: 432
Limba: Română, Italiană
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură italiană, carte bilingvă, dramaturgie, teatru venețian, secolul XVIII, comedie

Opinia cititorilor