TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Povestea celor 47 de ronini

John Allyn
Colecții/Serii: Nipponica
Povestea celor 47 de ronini este saga fascinanta a unui grup de samurai care au sfidat legile shogunului, razbunand pe cont propriu moartea nedreapta...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1736-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Povestea celor 47 de ronini

MAI MULTE DESPRE CARTE

Povestea celor 47 de ronini este saga fascinanta a unui grup de samurai care au sfidat legile shogunului, razbunand pe cont propriu moartea nedreapta a stapanului lor.

John Allyn reia legenda clasica a seniorului Asano din Ako, obligat -- pentru o greseala minora -- sa-si faca seppuku. Pamanturile ii sunt confiscate, familia dezonorata si exilata. Samuraii lui devin ronini ("fara stapan") si pleaca in cele patru zari. Cu toate ca par sa-si accepte soarta, acestia planuiesc, sub conducerea lui Oishi, cea mai sangeroasa vendeta din istoria Japoniei feudale. Actele lor au ramas un exemplu de curaj si loialitate pana la sacrificiul suprem, fiind istorisite de-a lungul secolelor in piese de teatru, carti si filme.

Autor: John Allyn
Traducător: Dana Ligia Ilin
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Titlu original: The Forty-Seven Ronin Story
Pagini: 252
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
beletristică, inspirație istorică, civilizație orientală, Japonia feudală, revoltă, sfidare, răzbunare, războinici, loialitate, sacrificiu
  • Dana Ligia Ilin - Traducător
    Dana Ligia Ilin, absolventă a Universităţii Bucureşti, secţia de Limbi Orientale, specializarea chineză (A), franceză (B), esperanto (limba a treia), este asistentă de cercetare în cadrul Centrului de Limbi Străine. La Editura Polirom a publicat: Ghid de conversaţie român-chinez (2004) şi Ghid de conversaţie chinez-român (2006). A semnat numeroase traduceri din limbile franceză şi engleză.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus