TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O nouă speranță PO-ABD-O000NS-16-N-001
O nouă speranță
Vezi
galerie

O nouă speranță

de Anna Brâncoveanu de Noailles

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #243379

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un tablou admirabil al societății pariziene de la începutul secolului XX, despre care Proust – prieten apropiat al Annei de Noailles, care a fost de altfel modelul pentru personajul contesei Gaspard de Reveillon din romanul Jean Santeuil – va vorbi în lungi pasaje de corespondență.

O nouă speranță este povestea fascinantă a unei tinere aristocrate pariziene de la începutul secolului XX, a cărei viață pare guvernată în întregime de dorința de a fi iubită. Amintind de Emma Bovary, îndrăgita eroină a lui Flaubert, Sabine de Fontenay visează cu ochii deschiși, caută necontenit iubirea, se lasă purtată de pasiune, oricât de distrugătoare s-ar dovedi ea, împărtășindu-ne elanurile și deziluziile ei. Un roman sentimental, scris într-un stil de o subtilă sensibilitate, ce se învârte în jurul contradicțiilor condiției femeii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anna Brâncoveanu de Noailles

Traducător: Ana Antonescu

Data apariției: februarie 2016

Titlu original: La nouvelle espérance

ISBN: 978-973-46-5819-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 208

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, pasiune

 

Opinii editoriale

 „Doamna de Noailles creează un melanj savuros de idei, senzații și reprezentări, un potpuriu însoțit de gesturi ale mâinilor și brațelor, dar mai ales de imaginea privirilor ridicate către cer cu o slăbiciune nu atât jucată, cât mai degrabă încurajată. Ar trebui să fii un suflet de o răceală nemaipomenită ca să nu fii prins în puterea farmecului acestei poete extraordinare cu minte clocotitoare și sânge-rece.”  

Andre Gide

 „Anna de Noailles e mai inteligență, mai malițioasă decât oricine. Această mare poetă are pătrunderea psihologică a unui Marcel Proust, asprimea unui Mirbeau și claritatea nemiloasă a unui Jules Renard.” 

Jean Rostand

 „Madame de Fontenay este un avatar al Emmei Bovary. Una dintre acele femei care compensează sacrificiile datoriei conjugale prin pasiuni himerice sau fatale… Sabine luptă împotriva melancoliei îndrăgostindu-se în taină de prietenii din micul sau cerc. Fiecare nouă iluzie o aruncă într-o tristețe profundă, până când una dintre ele se materializează într-un bărbat prins deja în lațul propriului mariaj.”  

Le Magazine litteraire