TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

De la moarte pînă-n zori

Thomas Wolfe
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
De la moarte pina-n zori este o colectie de 14 povestiri, unite prin atmosfera sumbra si amestecul de proza lirica si impre­sionism. Desi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0899-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

De la moarte pina-n zori este o colectie de 14 povestiri, unite prin atmosfera sumbra si amestecul de proza lirica si impre­sionism. Desi inclinat sa scrie romane fluviu, asemeni mento­rului sau, Proust, Thomas Wolfe a reusit sa slefuiasca 14 bijuterii, adeva­rate tururi de forta stilistica. Acest volum l-a facut pe Faulkner sa-l considere cel mai mare scriitor ame­rican in viata si i-a in­fluentat atit pe Jack Kerouac, cit si pe Philip Roth. Povestirile descriu o lume lipsita de orice spe­ranta, unde singura certitudine este moartea.

Autor: Thomas Wolfe
Traducător: Anca Gabriela Sîrbu
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: From Death to Morning
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, povestiri, sumbru, proză lirică, impresionsim, moarte
  • Thomas Wolfe - Autor
    Thomas Clayton Wolfe (1900-1938) este considerat unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului trecut. La virsta de saisprezece ani, a fost admis la Universitatea din North Carolina, unde a inceput sa colaboreze la ziarele si revistele studentesti. Patru ani mai tirziu, si-a continuat studiile de dramaturgie la Harvard, sub indrumarea lui George Pierce Baker, fondatorul Atelierului 47. In scurt timp a trecut insa la proza, considerind-o forma de exprimare...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The Hemingway Review
"Numele lui Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald si Thomas Wolfe sint repere de neocolit ale secolului XX. Fiecare dintre acestia a devenit o adevarata legenda inca din timpul vietii.” 
Publishers Weekly
"Wolfe este un scriitor care s-a daruit operei sale cu o intensitate fara precedent, un scriitor chinuit de stradania neincetata de a-si stapini materialul si talentul, uriase amindoua: o confruntare dura, epuizanta, nebuneasca.” 
The New Yorker
"Thomas Wolfe scria de parca ar fi fost minat de insusi geniul inspiratiei. Nici un alt autor din generatia sa nu a stapinit limbajul cu atita maiestrie, nici nu a avut pasiunea si energia lui.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus