TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Licurici, perle de înţelepciune

Rabindranath Tagore
De ce apar stelele in noapte? De ce avem un cer deasupra? Unde ne ducem? De ce iubim? Ce e credinta? Ne raspunde Rabindranath Tagore, poetul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 606-93050-7-2
Dimensiuni: 14x21 cm
Tip copertă: Hardcover

Licurici, perle de înţelepciune

MAI MULTE DESPRE CARTE

De ce apar stelele in noapte? De ce avem un cer deasupra? Unde ne ducem? De ce iubim? Ce e credinta? Ne raspunde Rabindranath Tagore, poetul filozof al Indiei, primul laureat al premiului Nobel venit din Asia.

Pana astazi necunoscuta in limba romana sub forma de volum, aceasta carte de poezii scurte cu valoare de aforism, adevarate lectii de viata sau numai reflectii despre dumnezeire, natura, om, cuprinde multe dintre dedicatiile in versuri pe care autorul le-a scris in China si Japonia, pe evantaie sau matasuri, cititorilor si admiratorilor sai, dedicatii considerate adesea ca inspirate de poemele haiku, pe care Tagore le-a admirat nespus. 

Dar cateva dintre poemele scurte din volum au ajuns in Romania printr-o intamplare stranie, neelucidata pana astazi... Lucrul se intampla inaintea publicarii volumului in original, poezioarele respective fiind pana acum considerate de presa romaneasca drept o singura poezie inedita dintr-un mesaj trimis Romaniei de Amiya C. Chakravarty, secretarul literar al lui Tagore, din partea poetului. Dupa ce, impreuna cu editorul Adelina Patrichi, a identificat sursa acestor mici poezii ca fiind manuscrisul volumului Licurici, indianistul Liviu Bordas scrie pe larg in cuvantul inainte al cartii de fata despre aceasta poveste uitata, care face ca, dincolo de valoarea lor literara si filozofica, Licuricii lui Tagore sa prezinte un interes cu totul iesit din comun pentru cititorul roman.

Autor: Rabindranath Tagore
Traducător: Adelina Patrichi
Data apariției: 2013
Editura: Taj
Pagini: 123
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură indiană, poezie, dragoste, fiosofie, aforisme, lecţii de viaţă
  • Rabindranath Tagore Rabindranath Tagore - Autor
    Rabindranath Tagore (1861-1941), scriitor indian de expresie bengali si engleza, cu mare influenta asupra literaturii moderne indiene; poet, romancier si dramaturg inspirat de spiritualismul hindu, partizan al valorilor eterne ale culturii si al tolerantei. La un an...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus