TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dragostea e un cîine venit din iad. 61 de poeme erotice PO-CHB-DEUCVD-07-N-001
Dragostea e un cîine venit din iad. 61 de poeme erotice
Vezi
galerie

Dragostea e un cîine venit din iad. 61 de poeme erotice

de Charles Bukowski

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #203622

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

premieră pe piață editorială românească! „Bukowski este cel mai vîndut, citit și imitat poet american. Și, cum poezia americană nu a avut egal în secolul XX, putem spune  Bukowski este cel mai important poet al secolului XX… E foarte greu  faci o antologie din cele peste 30 de volume de poezie ale lui Bukowski, îți pare rău pentru fiecare text pe care trebuie -l dai la o parte. E  și cum ai stă la capatiiul unui muribund care-și povestește viață – cu umor și farmec – și l-ai ascultă pe sărite și cum ai tot intră și ieși  nesimtitu’ din camera… Și e păcat, pentru deși viziunea lui asupra lumii nu e deloc una dulce, la capătul poveștii descoperi o importantă lecție de supraviețuire nu-ți pierzi niciodată mîndriafiindcă e singurul lucru pe care-l ai cu adevărat.” (Dan Sociu)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Bukowski

Ilustrator: Dumitru Gorzo

Traducător: Dan Sociu

Data apariției: 2007

Titlu original: Love is a Dog from Hell

ISBN: 978-973-46-0708-2

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Bukowski este un artist. Puterea scrisului sau sta in claritatea si stilul sau direct. El scrie in limbajul strazii. Nu-i e frica sa fie vulgar; sa rida de el insusi si nu-i pasa daca nu e o persoana draguta. Poezia sa e la fel de buna ca si proza - obtinind maximum de efect cu o mare economie de cuvinte. Diferentele obisnuite dintre proza si poezie se sterg si devin irelevante la Bukowski. Unele dintre cele mai bune poeme ale sale sint un fel de proza scurta. Au personaje, situatii, dialoguri. Le numim poeme datorita conciziei lor. Nu veti gasi aici o poezie plina de abstractiune si adjective. E proaspata si spontana."

27 iulie-9 august 2007, Time Out Bucuresti - Philip O'Ceallaigh

"Trebuie sa recunosc faptul ca recenta intilnire cu marele poet american Bukowski, prin antologia care contine 61 de poeme erotice, este o surpriza placuta. Am dat peste poezii excelente, sigur, trase in banda cu cite un cuvint porcos plasat brusc in poezie, desi, dupa parerea mea, nu aduce plusvaloare, ca sa zic asa. Dar acesta e Bukowski, il accepti sau nu. In fine, e chestie de gust."

25-31 iulie 2007, Academia Caţavencu - Ioan T. Morar

"Poet cu alergie nativa la melodrama ori sentimentalism si un acut simt al autoironiei, Bukowski scrie despre intilniri amoroase, batai, agresivitate, despartiri, frustrari, cu o constiinta precisa a inevitabilului lor, a propriilor limite si a «lipsei de durabilitate a relatiilor omenesti». Ca-n toata marea poezie a lumii, ca-n toata marea literatura de fapt, laitmotivul care-i traverseaza scrierile e iubirea - in cazul lui, fizica, fara pudibonderii de vocabular."

16-22 august 2007, Observator cultural - Iulia Popovici
Charles Bukowski
Charles Bukowski
Autor

Charles Bukowski (1920-1994) s-a născut în Germania, la Andernach. Când avea doi...

vezi autor
Dan Sociu
Dan Sociu
Traducător

Dan Sociu (n. 20 mai 1978, Botoşani) a lucrat ca jurnalist, redactor de carte şi...

vezi autor