TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Howl şi alte poeme. Antologie 1947-1997

Allen Ginsberg
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
  Volumul de fata este o selectie din poemele celebre ale lui Ginsberg, printre care se numara Howl (1956), America (1956) si Kaddish (1961),...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1576-6
Dimensiuni: 13,5x20,5 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

 

Volumul de fata este o selectie din poemele celebre ale lui Ginsberg, printre care se numara Howl (1956), America (1956) si Kaddish (1961), alaturi de citeva creatii de data mai recenta, din volume precum White Shroud (1986) sau Cosmopolitan Greetings (1994).

Premiul Fundatiei „Andrei Bantas” pentru traducere din limba engleza in cadrul editiei 2011 a Premiilor USR

Traducere din limba engleza de Domnica Drumea si Petru Iliesu

Autor: Allen Ginsberg
Traducător: Domnica Drumea, Petru Ilieşu
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Howl and other Poems
Pagini: 344
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, protest, poezie, angajare politică, generaţia beat, America, Kaddish, White Shroud, Cosmopolitan Greetings
  • Allen Ginsberg Allen Ginsberg - Autor
    Allen Ginsberg (1926-1997) este unul dintre „patriarhii” Generatiei Beat si cel mai elocvent purtator de cuvint al acesteia. Primul sau volum, Howl si alte poeme (1956), a fost recunoscut drept vocea tinerilor revoltati ai anilor ’50. In anii...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2010, Dilemateca - Codrin Liviu Cuţitaru
"Publicarea unei antologii poetice Allen Ginsberg in limba romana mi se pare un act cultural remarcabil. Poetul din Howl, cu o viata spectaculoasa (ce face legatura intre momentul Beat si momentul Hippie, intre Neal Cassady si Bob Dylan), a marcat un interval american fundamental, prin versurile lui, precum altadata Walt Whitman. America lui Ginsberg, ca si America lui Whitman, si-a dovedit, inca o data, extraordinara disponibilitate poetica."
februarie 2011, Tribuna - Mihail Vakulovski
"Poezia lui Allen Ginsberg este social-existentiala si ori te atrage din prima, ori te respinge, dar in cantitati mari ii poate dezamagi si pe cei mai impatimiti cititori. Asta pentru ca poezia lui Allen Ginsberg este prea schematica si, desi e frumos construita, schelele lui poetice sint mult prea vizibile, chiar si-n cele mai bune poeme ale sale. Howl si alte poeme este o antologie importanta pentru literatura americana, Allen Ginsberg este unul din reprezentantii de baza ai generatiei beat, o carte care poate sa-ti placa sau nu, dar care trebuie citita atent."
14 iulie 2010, Observator cultural - Cristina Manole
"O alta carte, minunata surpriza editoriala, semnata de faimosul poet american Allen Ginsberg, acopera cam aceleasi decenii de istorie. Colectiva, dar mai ales personala, de aceasta data. Howl si alte poeme. Antologie 1947-1997 este o splendida antologie din opera unui mare poet, mult pomenit si citat in Romania, dar citit mult mai putin. Allen Ginsberg, alaturi de Gregory Corso si Lawrence Ferlinghetti, face parte dintre liderii generatiei beat americane – o generatie postbelica de poeti si prozatori, muzicieni si oameni de teatru, care au dat un nou suflu culturii dominate de establishment-ul vremii. Sfidarea lor a fost platita scump, cum se intimpla de obicei. Succesul de public si prestigiul lor, uneori postum in mediile academice, consfintesc valoarea literara si artistica a unui fenomen ce a parut la inceput doar o simpla fronda. Volumul lui Allen Ginsberg intra neaparat in categoria lui must read. Totusi, ar fi de preferat ca prezumptivii cititori sa aiba mai mult de 18 ani. Sa amintim, nu in ultimul rind, ca poemele au fost excelent traduse de Domnica Drumea si Petru Iliesiu, sa nu ne ferim de entuziasm, chiar si acolo unde poemele lui Ginsberg ne lasa un gust amar."
New York Times
"O selectie extraordinara, care demonstreaza ca Ginsberg nu este doar legendarul scriitor razvratit, ci si un poet liric pe care putini il cunosteau.”   
Los Angeles Times
"Acest volum de poeme constituie o veritabila radiografie a societatii americane a ultimelor patru decenii.” 
Houston Chronicle
"Mai devreme sau mai tirziu, oricine este interesat de istoria poeziei americane va trebui sa citeasca aceasta carte din scoarta-n scoarta.” 
Allen Ginsberg
"Poezia nu poate fi expresia liniei de partid. Poezia inseamna sa zaci noaptea cu lumina stinsa, sa gindesti ceea ce gindesti cu adevarat, sa dezvalui lumea ta interioara lumii din afara, asta face poetul.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus