TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Arsène Lupin contra lui Herlock Sholmes (Vol. V)

Maurice Leblanc
Colecții/Serii: Aventuri poliţiste
Arsène Lupin contra lui Herlock Sholmes (în franceză Arsène Lupin vs. Herlock Sholmès) este o colecție de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1973-76-0
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback
Alte volume:

Arsène Lupin contra lui Herlock Sholmes (Vol. V)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Arsène Lupin contra lui Herlock Sholmes (în franceză Arsène Lupin vs. Herlock Sholmès) este o colecție de două povestiri cu Arsène Lupin, scrise de Maurice Leblanc. Aceste povestiri relatează confruntarea între Lupin și Herlock Sholmes, o copie transparentă a lui Sherlock Holmes, personajul povestirilor polițiste ale lui Arthur Conan Doyle, care avea deja un mare succes în Franța (aventurile sale au fost publicate începând din 1902).

Prima povestire, "Femeia blondă", începe cu achiziționarea unui secreter vechi de acaju de către Gerbois, profesor de matematică la Liceul din Versailles. Secreterul este ulterior furat de Arsène Lupin. Mai târziu, Lupin și profesorul își dau seama că în el se află un bilet de loterie, uitat de profesor într-un sertar, și care iese câștigător la tragerea loteriei. Lupin reușește să obțină jumătate din câștig în timp ce realizează o scăpare aproape imposibilă alături de o femeie blondă. După furtul unui diamant albastru, din nou de către o femeie blondă, inspectorul de poliție Ganimard face legătura cu Lupin și este solicitat ajutorul detectivului englez Herlock Sholmes pentru a-l învinge pe Lupin. Din întâmplare, Lupin și biograful său se întâlnesc cu Sholmes și cu asistentul său, Wilson, într-un restaurant parizian, și ei își prezintă punctele de vedere. În ciuda eforturilor lui Lupin, Sholmes reușește să afle identitatea femeii blonde, care este complicea lui Lupin în ambele infracțiuni. Lupin îl prinde în capcană pe Sholmes și îl trimite cu un vapor la Southampton, dar Sholmes reușește să scape și să se întoarcă la Paris unde realizează arestarea lui Lupin. După ce Sholmes pleacă, Lupin evadează din nou din mâinile polițiștilor francezi și reușește să-și ia rămas bun de la Sholmes și de la asistentul său în Gara de Nord.

A doua povestire, "Lampa ebraică", începe cu un alt apel la Herlock Sholmes pentru a recupera o lampă ebraică furată. După citirea apelului, Sholmes este șocat să citească o a doua scrisoare trimisă de această dată de Lupin și sosită în același timp cu prima, în care i se cere să nu intervină. Sholmes este mâniat de îndrăzneala lui Lupin și pleacă la Paris. La Gara de Nord, Sholmes este acostat de o femeie tânără, care îl avertizează și ea să nu intervină, și citește în Echo de France, ziarul portavoce a lui Lupin, despre sosirea sa. Sholmes începe să investigheze furtul și află adevăratul motiv pentru care care Lupin îi ceruse să nu intervină.

Sursă: wikipedia.ro

Autor: Maurice Leblanc
Traducător: Gabriel Mălăescu
Data apariției: iulie 2012
Editura: Gramar, Mondoro
Titlu original: Arsène Lupin vs. Herlock Sholmès
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
roman poliţist, aventuri, Maurice Leblanc, Arsène Lupin, literatură pentru tineri, literatură universală, mister, Gerbois, Femeia blondă, Lampa ebraică, Ganimard, Herlock Sholmes, Wilson, Sherlock Holmes, Watson, Extraordinarele aventuri ale lui Arsène Lupin, Confesiunile lui Arsène Lupin, Arsène Lupin şi dopul de cristal, Arsène Lupin în Ochiul Acului

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus