TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pasărea albastră

Maurice Maeterlinck
Este Ajunul Crăciunului. Copiii unui pădurar sărac, Tyltyl şi Mytyl, visează că Zâna Bérylune îi trimite să caute Pasărea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9789737902726
Dimensiuni: 15x17 cm

Pasărea albastră

MAI MULTE DESPRE CARTE

Este Ajunul Crăciunului. Copiii unui pădurar sărac, Tyltyl şi Mytyl, visează că Zâna Bérylune îi trimite să caute Pasărea Albastră a Fericirii. Tyltyl şi Mytyl călătoresc în Ţara Amintirii, ajung la Palatul Nopţii, apoi în Grădina Fericirilor şi în Împărăţia Viitorului. Este un ţinut de basm, în care animalele şi obiectele neînsufleţite vorbesc. Când copiii se trezesc, vecina lor, Berlingot (Zâna Bérylune), îl roagă pe Tyltyl să-i dea micuţa lor pasăre pentru fetiţa ei care este pe moarte. Băiatul descoperă că pasărea este albastră şi că este aceea pe care o căutau. 
Aceasta este Pasărea Albastră, odiseea a doi copii care au pornit în căutarea Fericirii. De la prima sa reprezentaţie, la Moscova, în 1908, piesa lui Maurice Maeterlinck, creatorul teatrului simbolist, a fost jucată de nenumărate ori pe scena marilor teatre ale lumii. Adaptarea din 1957 a lui Radu Costăchescu, de data aceasta în variantă radiofonică, cu Silvia Chicoş în rolul lui Tyltyl, este o feerie plină de sensibilitate şi de candoare.

Data apariției: 2010
Limba: Română
Cuvinte cheie:
poveste, fericire, copii, odisee

Opinia cititorilor