TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Povestiri din Kolîma (Vol. II) PO-VAA-PODKVI-15-N-002
Povestiri din Kolîma (Vol. II)
Vezi
galerie

Povestiri din Kolîma (Vol. II)

de Varlam Şalamov

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #241148

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Detalii produs

Autor: Varlam Şalamov

Traducător: Magda Achim, Alexandra Fenoghen

Data apariției: iulie 2015

ISBN: 978-973-46-5426-0

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 528

Dimensiuni: 13x20 cm

Limbă: Română

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

„Când sunt întrebat ce scriu, răspund: nu scriu amintiri. Nu există nici un fel de amintiri în Povestiri din Kolima. Nu scriu nici povestiri, mai precis, mă străduiesc să nu scriu povestiri, ci o proză care să nu poată fi considerată literatură. Nu o proză a documentului, ci o proză încărcată de suferinţă ca un document.”

Varlam Salamov

„Autorul i-a intrebat de o mie, de un milion de ori pe foştii deţinuti dacă în viaţa lor a existat măcar o zi în care să nu-şi amintească de lagăr. Răspunsul a fost unul singur: nu, n-a existat o asemenea zi.”

Varlam Salamo

 „Puterea acestor povestiri vine, înainte de orice, din refuzul de a clipi în faţa morţii. Subiectul povestirilor lui Salamov este irevocabilul: milioane de oameni au pierit, alte milioane au fost secătuite de sănătate şi tinereţe, iar în faţa acestei realităţi nu există justificare, nici iertare. Nedreptatea nu poate fi nicicum reparată.”

The New York Review of Books

„Povestirile lui Salamov reprezintă o lectură esenţială pentru acei cititori interesaţi de experienţa Gulagului; ele vin din familia prozei lui Soljenitin, cu stilul şi filosofia ei izbitoare.”

The Telegraph

„În Suflete moarte a lui Gogol, un individ ingenios câştigă bani din vânzarea sufletelor celor morţi. Personajele lui Salamov sunt însă vii… trupurile lor trăiesc şi devin produse secundare ale minei.”

The New York Times