TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Povestiri din Kolîma (Vol. I)

Varlam Şalamov
Una dintre cele mai răscolitoare epopei ale secolului XX. Ediţia de faţă, în două volume, reprezintă traducerea integrală a celor şase...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-5425-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Una dintre cele mai răscolitoare epopei ale secolului XX.

Ediţia de faţă, în două volume, reprezintă traducerea integrală a celor şase cicluri ale Povestirilor din Kolîma de Varlam Şalamov.

 

Autor: Varlam Şalamov
Traducător: Ana-Maria Brezuleanu, Magda Achim
Data apariției: mai 2015
Editura: Polirom
Pagini: 656
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Rusia, lagăr, experiență, deținut, resemnare
  • Varlam Şalamov - Autor
    Varlam Şalamov s-a născut la 18 iunie 1907 în Vologda, în familia unui preot. După terminarea şcolii, în 1924 s-a angajat ca tăbăcar într-o fabrică de pielărie, iar în 1926 a fost admis la Facultatea de Drept a Universităţii din Moscova. În 1929 a fost arestat şi condamnat pentru editarea clandestină a „Testamentului lui Lenin”. În 1931 a fost eliberat şi repus în drepturi, dar şase ani mai...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The New York Review of Books
„Fiecare povestire din volumul lui Salamov își are propriile nuanțe tematice și stilistice, dar ca întreg ele reprezintă ceva rar în literatura modernă: portretul unei personalități impresionante, deloc ușor de descifrat. Tonul lui Salamov se apropie de resemnare, fără ca naratorul să fie vreodată împăcat cu realitatile care-l inspiră. În Povestiri din Kolima, Salamov își ține în frîu latura artistică, așa cum a făcut-o și în vremea cînd era deținut. El nu-și lasă marile adevăruri în seama retoricii sau în voia emoțiilor; singurul lui scop este exactitatea.”
The Guardian
„Varlam Salamov este un cronicar al lucrurilor despre a căror existență oamenii n-ar trebui să știe.”
Sunday Times
„Realitățile care au inspirat Povestirile din Kolima sînt impresionante, iar talentul lui Salamov face din ele o lectură devastatoare.”
Varlam Şalamov
„În Povestirile din Kolîma apar oameni fără biografie, fără trecut şi fără viitor. Prezentul lor seamănă oare cu cel al unei fiare sau este prezentul unui om?... Autorul Povestirilor din Kolîma gîndeşte că lagărul este o experienţă negativă pentru om, din primul pînă în ultimul ceas. Omul nu trebuie să ştie, nici măcar să audă de el. Nici un om nu devine mai bun sau mai puternic după lagăr. Lagărul este o experienţă negativă, o şcoală negativă, înseamnă decădere morală pentru toţi – pentru şefi şi deţinuţi, pentru soldaţii din escortă şi pentru spectatori, pentru trecători şi cititorii de beletristică.”

Opinia cititorilor