TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Va curge sânge

Upton Sinclair
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul Va curge singe (1927) ii ofera cititorului o imagine complexa a inceputurilor tulburi si a dezvoltarii rapide inregistrate de in­dustria...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1741-8
EAN-16: 978973461741
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Va curge singe (1927) ii ofera cititorului o imagine complexa a inceputurilor tulburi si a dezvoltarii rapide inregistrate de in­dustria petroliera din California de Sud. Denuntind conflictele de clasa, coruptia functionarilor guvernamentali si rivalitatile interna­tionale privind productia de petrol, Sinclair urmareste deteriorarea treptata a relatiilor dintre un mare magnat al petrolului si fiul sau, care nu ii impartaseste pasiunea dezumanizanta pentru bani si pe care ideile socialiste il indeamna sa simpatizeze cu muncitorii din exploatarile petroliere. Romanul a fost ecranizat in 2007 in regia lui Paul Thomas Anderson; filmul, avindu-i in rolurile prin­cipale pe Daniel Day-Lewis si Paul Dano, a fost distins cu doua premii Oscar. 

Filmul Va curge singe (2007), inspirat din romanul lui Upton Sinclair, a obtinut doua premii Oscar si figureaza in topul celor mai bune creatii cinematografice ale ultimului deceniu.

Autor: Upton Sinclair
Fotograf: Liviu Cotrău
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Oil!
Pagini: 560
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, industrie petrolieră, istorie recentă, magnat, paternitate, conflict, avariţie, bani, socialism
  • Upton Sinclair - Autor
    Upton Sinclair (1878-1968) a copilarit in Baltimore, intr-o familie saraca. Crizele de alcoolism ale tatalui l-au determinat sa petreaca mult timp alaturi de bunici, persoane instarite din clasa de mijloc, viitorul scriitor cunoscind astfel nemijlocit conditiile de trai in doua medii foarte diferite. In 1888 se muta cu parintii la New York si, la doar paisprezece ani, intra la New York City College, unde incepe sa scrie povestiri si articole pentru ziare ca sa-si...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The New Republic
"Romanul lui Sinclair este o fresca impresionanta a vietii in sudul Californiei si, in acelasi timp, o provocare la adresa unui intreg sistem.”   
The Nation
"Sinclair reprezinta pentru secolul XX ceea ce a reprezentat Fielding pentru secolul al XVIII-lea sau Dickens pentru al XIX-lea. Dar in cazul scriitorului american cunoasterea profunda si redarea fara ocolisuri a metehnelor epocii noastre sint mai cutremuratoare, mai dramatice si mai muscatoare decit cenzura cinica a lui Fielding sau lamentatiile sentimentale ale lui Dickens.” 
George Bernard Shaw
„L-am considerat intotdeauna pe Upton Sinclair nu un romancier, ci un istoric, pentru ca am credinta, inca nestramutata la cei optzeci si cinci de ani ai mei, ca inregistrarea unor fapte nu se cheama istorie. Acestea sint pomelnice sau anale, care nu pot deveni istorie decit daca artistul, poetul, filozoful le scoate din haosul ininteligibil al lucrurilor petrecute cu adevarat si le asaza in ordinea specifica operelor de arta. Atunci cind lumea ma intreaba despre cele petrecute pe durata indelungatei mele vieti, eu nu-i trimit la arhivele ziarelor, nici la autoritati, ci la romanele lui Upton Sinclair.” 

Opinia cititorilor