TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Rashomon

Ryunosuke Akutagawa
Colecții/Serii: Cartea de pe noptieră
O noapte cu intamplari sinistre sub vechea poarta Rashomon. O crima relatata de martori care se contrazic intre ei si-si asuma, fiecare pe cont...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1849-8
Dimensiuni: 11x18 cm
Tip copertă: Paperback

Rashomon

MAI MULTE DESPRE CARTE

O noapte cu intamplari sinistre sub vechea poarta Rashomon. O crima relatata de martori care se contrazic intre ei si-si asuma, fiecare pe cont propriu, faradelegea. O vizita care-si afla deznodamantul intr-un paragraf al unei carti de Strindberg. O poveste despre paradis si iad. O parabola politica cu creaturi ale folclorului japonez. O splendida efemerida, o scena banala, de-o clipa, petrecuta intr-un tren. Sase povestiri care nu seamana intre ele decat printr-un singur detaliu: sunt scrise cu mana de maestru. Daca exista un sentiment al capodoperei, il veti simti citind povestirile lui Akutagawa.

Intrebarea criticului: Cititi cu mare atentie detaliile relatarilor contradictorii din povestirea Intr-un lastaris si incercati sa vedeti daca este vreo voce care spune adevarul. Cine a comis, totusi, crima?

Observatia criticului: Firul de paianjen este varianta orientala a povestii cu firul de ceapa din Fratii Karamazov de Dostoievski.

Autor: Ryunosuke Akutagawa
Traducător: Anca Focşeneanu, Ion Caraion
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Titlu original: Rashomon
Pagini: 132
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură japoneză, povestiri, parabolă, crimă, folclor nipon, vinovăție, efemer
  • Ryunosuke Akutagawa Ryunosuke Akutagawa - Autor
    Ryunosuke Akutagawa (1892-1927) s-a nascut la Tokyo. Mama lui a fost bolnava psihic, asa ca baiatul este crescut in casa unui unchi matern, de la care a preluat numele de familie. Cat despre prenume, semnificatia lui este „fiul dragonului". Studiaza...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor