TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Diavolul

Giovanni Papini
Colecții/Serii: Lumi paralele
Deopotriva hulit si adorat, `vinovat` de unul dintre cele mai sangeroase episoade ale Evului Mediu, Inchizitia, mar al discordiei atat in familie cat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0611-2
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback

Diavolul

MAI MULTE DESPRE CARTE

Deopotriva hulit si adorat, `vinovat` de unul dintre cele mai sangeroase episoade ale Evului Mediu, Inchizitia, mar al discordiei atat in familie cat si in societatea omeneasca, Diavolul a suscitat dezbateri aprinse inca din cele mai vechi timpuri.
Rodul unei documentari minutioase, Diavolul lui Giovanni Papini nu este o istorie a opiniilor si credintelor privitoare la Diavol, o calatorie mai mult sau mai putin erudita, mai mult sau mai putin distractiva printer legendele vechi si noi despre Diavol, o prezentare speculativa si fada, desprinsa din registrele scolasticii traditionale sau o carte despre moralitate, proiectata sa apere sufletele oamenilor de capcanele si asalturile Diavolului.
Aceasta carte s-a nascut din dorinta de a afla adevaratele motive ale revoltei lui Lucifer (care nu sunt acelea indeobste cunoscute), de a vedea adevaratele relatii dintre Dumnezeu si Diavol (care sunt mult mai cordiale decat se crede) si de a crea posibilitatea unei incercari, facute de o parte a omenirii, de a-l repune pe Diavol in situatia sa de la inceput, eliberandu-ne astfel pe toti de tentatia raului.
Dedicata mintilor deschise, Diavolul a incercat sa deschida un dialog refuzat de multa vreme de forurile religioase care guverneaza omenirea.
Raspunsul Bisericii Catolice: cartea a fost retrasa din librarii si incinerata, iar mai apoi a fost interzisa, iar Giovanni Papini a fost excomunicat.

Autor: Giovanni Papini
Traducător: Ionuț Rădulescu
Data apariției: 2009
Editura: Paralela 45
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Literatură străină, religie, creştinism, bine, rău, Lucifer, Dumnezeu, legende, excomunicare
  • Giovanni Papini Giovanni Papini - Autor
    Giovanni Papini, unul dintre cei mai marcanti intelectuali ai secolului XX, s‑a nascut in 1881, la Florenta. Dupa ce a lucrat o scurta perioada ca profesor si bibliotecar, s‑a implicat intr‑o activitate frenetica de scriitor si publicist, devenind cu timpul un...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus