TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Diavolul

Giovanni Papini
Colecții/Serii: Lumi paralele
Deopotriva hulit si adorat, `vinovat` de unul dintre cele mai sangeroase episoade ale Evului Mediu, Inchizitia, mar al discordiei atat in familie cat...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0611-2
Dimensiuni: 13x21 cm
Tip copertă: Paperback

Diavolul

MAI MULTE DESPRE CARTE

Deopotriva hulit si adorat, `vinovat` de unul dintre cele mai sangeroase episoade ale Evului Mediu, Inchizitia, mar al discordiei atat in familie cat si in societatea omeneasca, Diavolul a suscitat dezbateri aprinse inca din cele mai vechi timpuri.
Rodul unei documentari minutioase, Diavolul lui Giovanni Papini nu este o istorie a opiniilor si credintelor privitoare la Diavol, o calatorie mai mult sau mai putin erudita, mai mult sau mai putin distractiva printer legendele vechi si noi despre Diavol, o prezentare speculativa si fada, desprinsa din registrele scolasticii traditionale sau o carte despre moralitate, proiectata sa apere sufletele oamenilor de capcanele si asalturile Diavolului.
Aceasta carte s-a nascut din dorinta de a afla adevaratele motive ale revoltei lui Lucifer (care nu sunt acelea indeobste cunoscute), de a vedea adevaratele relatii dintre Dumnezeu si Diavol (care sunt mult mai cordiale decat se crede) si de a crea posibilitatea unei incercari, facute de o parte a omenirii, de a-l repune pe Diavol in situatia sa de la inceput, eliberandu-ne astfel pe toti de tentatia raului.
Dedicata mintilor deschise, Diavolul a incercat sa deschida un dialog refuzat de multa vreme de forurile religioase care guverneaza omenirea.
Raspunsul Bisericii Catolice: cartea a fost retrasa din librarii si incinerata, iar mai apoi a fost interzisa, iar Giovanni Papini a fost excomunicat.

Autor: Giovanni Papini
Traducător: Ionuț Rădulescu
Data apariției: 2009
Editura: Paralela 45
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Literatură străină, religie, creştinism, bine, rău, Lucifer, Dumnezeu, legende, excomunicare
  • Giovanni Papini Giovanni Papini - Autor
    Giovanni Papini, unul dintre cei mai marcanti intelectuali ai secolului XX, s‑a nascut in 1881, la Florenta. Dupa ce a lucrat o scurta perioada ca profesor si bibliotecar, s‑a implicat intr‑o activitate frenetica de scriitor si publicist, devenind cu timpul un...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor