TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O pagină de dragoste CO-MIZ-O00PDD-15-N-001
Vezi
galerie

O pagină de dragoste

de Émile Zola

Titlu apărut în colecția Clasici ai literaturii universale la Corint

Id: #215784

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Apărut în 1878, ca un fel de interludiu, după scandalul declanșat cu un an mai înainte de L'Asommoir, romanul lui Émile Zola O pagină de dragoste face parte din ciclul Les Rougon-Macquart, "poveste naturală și socială a unei familii sub al doilea Imperiu", o vastă ramificație romanescă, dezvoltată pe arborele genealogic, care cuprinde nu mai puțin de 20 de romane și peste 1200 de personaje. Ca mai toți eroii ciclurilor și personajele din această poveste de dragoste poartă amprenta eredității lor, mai mult sau mai puțin târâte. Conceput în cinci părți, asemenea tragediilor clasice, romanul acestei iubiri adultere e în același timp și un omagiu poetic adus Parisului, a cărui prezență, descrisă magistral de-a lungul sucesiunii anotimpurilor, însoțește trăirile protagoniștilor.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Émile Zola

Traducător: Teodora Popa Mazilu

Data apariției: aprilie 2015

Titlu original: Une Page d’amour

ISBN: 978-606-8623-94-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: iubire, natură

 

Opinii editoriale

„Societatea lui Zola e o mare sumbră, câteodată o cloacă, ale cărei secrete nu sunt alcoolismul, eredosifilisul şi nedreptatea, ci efortul răbdător sau exagerat al oamenilor de a trăi aceste fatalităţi. (...) Zugrăvirea societăţii reînvie, fără voie, tragedia: un grup uman, nişte destine, o fatalitate. Toate elementele unei arte care depăşeşte literatura descriptivă şi creează, dincolo de realismul banal, marile cicluri naturaliste unde, pentru prima oară, omul e înfăţişat deopotrivă în destinul său biologic, social şi cosmic.”

R.-M.Albérès

„Émile Zola mi-a apărut întotdeauna drept unul dintre reprezentaţii cel mai puternic marcaţi, cel mai exemplar, din secolul al XIX-lea. (...) Căci cum să nu recunoşti în epopeea lui Zola simbolismul şi înclinaţia spre mit, care, în pofida întregii sale forţe drastice şi a unei brutalităţi odinioară scandaloase puse în serviciul adevărului, îi ridică universul până la supranatural?”

Thomas Mann
Émile Zola
Émile Zola
Autor

Émile Zola, cel mai important reprezentant al şcolii naturaliste, s-a născut în...

vezi autor