TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Geniul şi zeiţa

Aldous Huxley
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Geniul si zeita (1955) este un roman scurt si concentrat, avind drept pretext rememorarea unor evenimente de cotitura din viata protagonistului,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1330-4
EAN-16: 978973461330
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Geniul si zeita (1955) este un roman scurt si concentrat, avind drept pretext rememorarea unor evenimente de cotitura din viata protagonistului, fizicianul John Rivers, care evoca personalitatea neobisnuita a mentorului sau, Henry Maartens, laureat al Premiului Nobel, si mai ales a sotiei acestuia, Katy, femeia fara de care genialul Henry se simte pierdut. Pentru adolescentul Rivers, crescut pe baza unor principii foarte stricte de o mama habotnica, rastimpul petrecut in sinul excentricei familii Maartens reprezinta o aventura spirituala exploziva, cu consecinte care-i vor marca intreaga viata.

Autor: Aldous Huxley
Traducător: Viorica Boitor
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: The Genius and the Goddess
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, roman, dragoste, geniu, aventură spirituală, afecţiune, sexualitate, educaţie
  • Aldous Huxley Aldous Huxley - Autor
    Aldous Huxley (1894-1963) s-a nascut in orasul englez Godalming, comitatul Surrey, intr-o familie cu o indelungata traditie intelectuala. In 1908 si-a inceput studiile la Eton College, iar dupa o intrerupere de doi ani (pricinuita de o grava afectiune oculara) le-a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

26 august 2010, bookblog.ro - Anca Giura
"Daca v-ati intrebat vreodata ce motivatie o impinge pe o femeie la adulter, va sugerez sa incepeti cu lectura micului roman mare Geniul si zeita de Aldous Huxley. In ilustrarea acestui fapt, as aminti ca exista un punct in care literatura se intilneste cu experienta, in altul cu biologia, intr-altul cu psihologia. Si am putea indelung continua, mutatis mutandis, dezvoltind celebra expresie a lui Ion Barbu, matematician la origine, care sugestiona ca exista un punct in care poezia se intilneste cu geometria. Dupa ce l-am citit pe Aldous Huxley, un simpatizant al stiintelor tot exacte, cu romanul amintit, as putea afirma cu tarie ca exista deopotriva un punct, necunoscut mie pina acum, in care literatura se intilneste cu fizica. Caci lui Huxley ii reuseste performanta de a explica o scena de dragoste printr-o teorema a fizicii, adaptata unui text literar."
17 aprilie 2009, România literară - Codrin Liviu Cuţitaru
"Aldous Huxley scrie, iata, un roman psihedelic, de foarte buna calitate estetica, acoperind toate cerintele de impersonalitate (si transpersonalitate) impuse de marea arta."
Sterling North
"Cel mai bun roman al lui Huxley dupa Punct contrapunct – sau poate ca ar fi mai potrivit sa descriem aceasta carte cu mult mai calda si mai inteleapta drept o capodopera, pur si simplu.” 
Boston Herald
"In Geniul si zeita, Aldous Huxley analizeaza in amanunt fidelitatea, adulterul, ipocrizia si pasiunea. Un roman stralucit, care provoaca si captiveaza in egala masura.” 

Opinia cititorilor