TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cîntec de lebădă

Aldous Huxley
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul Cintec de lebada a fost distins, in 1939, cu James Tait Black Memorial Prize. Aldous Huxley a scris Cintec de lebada in 1939, dupa ce a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1835-4
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Cintec de lebada a fost distins, in 1939, cu James Tait Black Memorial Prize.

Aldous Huxley a scris Cintec de lebada in 1939, dupa ce a parasit Anglia, stabilindu-se in California. Cartea reprezinta critica autorului la adresa culturii americane a vremii lui, cu narcisismul, superficialitatea si obsesia pentru tinerete pe care le observa peste tot in jur. Jo Stoyte, protagonistul, un milionar californian obsedat de apropierea mortii, afla de existenta unui nobil englez care a descoperit o modalitate de a-si prelungi viata. Stoyte calatoreste in Anglia si il intilneste pe longevivul nobil, care insa pare sa-si fi pierdut, de-a lungul timpului, firea umana, preschimbindu-se intr-o faptura simiana. Acest lucru nu schimba cu nimic decizia milionarului de a ocoli moartea cu orice pret.

Autor: Aldous Huxley
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: After Many a Summer Dies the Swan
Pagini: 348
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, critică, cultură americană, narcisism, superficialitate, milionar, moarte
  • Aldous Huxley Aldous Huxley - Autor
    Aldous Huxley (1894-1963) s-a nascut in orasul englez Godalming, comitatul Surrey, intr-o familie cu o indelungata traditie intelectuala. In 1908 si-a inceput studiile la Eton College, iar dupa o intrerupere de doi ani (pricinuita de o grava afectiune oculara) le-a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

martie 2012, Bucovina literara, nr. 1-2 - Geo Vasile
"Scrisa pe nerasuflate in 1939, naratiunea pivoteaza in jurul unor personaje emblematice pentru cultura Americii anilor treizeci: cruzime, materialism, o maxima, dramatica polarizare sociala si incepe odata cu sosirea la Los Angeles a lui Jeremy Pordage, un produs standard al profesorilor de la Trinity College din Cambridge, o inocenta zeflemea a lui Huxley, oxfordian el insusi, licentiat in biologie si literatura, precum si nepot al filosofului evolutionist Thomas Henry Huxley. Credinta, stiinta, arta, literatura, politica, istorie (…) sint inteligent si ironic filtrate de autor in aproape toate acceptiile: de la sadica putere politica dictatoriala la opozitia revolutionara sincera, dar firava; de la extrema, comoda teologie la certitudinile iluzorii ale stiintei; de la ideala, consolatoarea valoare a artei, a arhitecturii, a literaturii, la carnala si pasagera satisfactie fizica."
8 octombrie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 327 - Bogdan Romaniuc
"Cintec de lebada este o critica acida a societatii si culturii americane, semnata Aldous Huxley. Romanul apare pentru prima oara in 1939. A fost scris in California, dupa ce Huxley paraseste Anglia.[…] Fiecare scena e regizata in cele mai mici detalii, fiecare gest al personajelor fiind pregatit cu grija, pentru ca maestrul Huxley nu lasa nimic la voia intimplarii. Cintec de lebada este un roman halucinant, care aduce aminteste de Muntele vrajit a lui Thomas Mann."
The New York Times
"Iata o carte fantastica, extravaganta, innebunitoare si revoltatoare in acelasi timp. Este o carte cum numai Huxley poate scrie, un roman unde intimplarile extraordinare se impletesc cu eseul contemplativ, iar povestea este mai atragatoare ca oricind.”   
London Times Literary Supplement
"Ironia eleganta pe care Huxley o pune in joc, subtilitatea cinica, revelatiile si momentele pline de ingenuitate cu care-si surprinde cititorul ne arata ca avem de-a face cu un adevarat maestru al scriiturii. Mai bine de atit nu se poate.” 
The New Yorker
"Cintec de lebada are darul de a-si tine cititorul cu rasuflarea taiata de la primul pina la ultimul rind. Nimic nu e lasat la voia intimplarii.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus