TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ceaţă

Miguel de Unamuno
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
O noua traducere, insotita de texte inedite (Trei texte despre Ceata si Cum se face un roman), a unuia dintre cele mai importante romane ale...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0776-1
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O noua traducere, insotita de texte inedite (Trei texte despre Ceata si Cum se face un roman), a unuia dintre cele mai importante romane ale modernismului literar; cartea a aparut cu multa vreme in urma la Editura Univers cu titlul Negura.

„Speranta vie invinge vointa divina! A crede in asa ceva e intr-adevar credinta si credinta poetica! Cine poate spera fara sovaire, plin de credinta in speranta sa, ca nu o sa moara, nu va muri!” (Miguel de Unamuno)

„Impresionanta mi se pare reusita unei naratii psihomahice cu conotatii mistice a drumului urmat in lume de omul simplu, de omul «fara insusiri» deosebite, de oricare dintre noi (Everyman), catre Dumnezeu, a transfigurarii si rascumpararii tragice a banalului cotidian in absolut, a luptei pentru supravietuirea fagaduita si sperata a trupurilor. Totul intr-o mixtura patetica de tragic si grotesc, asa cum Unamuno isi dorea sa scrie inca de la 1900.” (Sorin Marculescu)

„Opera lui Miguel de Unamuno, atit de multiforma, contradictorie, bogata si vasta in ansamblul ei, il defineste, fara nici o indoiala, pe cel mai important dintre scriitorii spanioli ai ultimelor doua secole…” (Juan Chabas)

Autor: Miguel de Unamuno
Traducător: Sorin Mărculescu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Niebla
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură spaniolă, credinţă, misticism, tragic, grotesc, inovaţii narative, memorie, timp, nemurire
 • Sorin Mărculescu
  Traducător
  Miguel de Unamuno Miguel de Unamuno - Autor
  Miguel de Unamuno (1864-1936), eseist, prozator, poet si dramaturg spaniol. Initiator al existentialismului spaniol prin opera filosofico-eseistica-literara. Dintre cele mai cunoscute lucrari ale sale, amintim: Viata lui don Quijote si Sancho dupa Miguel de Cervates...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Miguel de Unamuno
  Autor
  Sorin Mărculescu - Traducător
  Sorin Mărculescu (n. 19 noiembrie 1936, Bucuresti) a absolvit Liceul „Mihai Viteazul” (1954), Facultatea de Filologie (Universitatea din Bucuresti), sectia franceza, cu o teza despre arta sonetului la Ronsard si Du Bellay (1959). Zilier la Biblioteca Academiei (1960), traducator tehnic si, din 1964, redactor la citeva edituri bucurestene, pina la pensionare (decembrie 1996). Debut in poezie in revista Familia (1966). I s-au decernat premii pentru...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Laurentiu URSU, februarie 2008, in Timpul
"Pentru Unamuno, nu exista eternitate in afara timpului, totul este dat aici si acum, in istorie. Nu exista alta eternitate decit cea a clipei. Este vorba despre o nemurire prin istorie, care subzista aici si acum, prin memoria umana, si despre o nemurire religioasa, mai greu de reprezentat, care subzista in om prin dimensiunea credintei, oricit de absurda ar fi ea, iar in Dumnezeu, bineinteles, tot prin memorie. Diferenta dintre istorie si eternitate este diferenta dintre memoria umana si memoria divina."
17-23 noiembrie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Ceata este un roman deschis, un roman in care fiecare cititor isi poate alege un sfirsit. Cititorul primeste in romanul lui Unamuno rolul de re-creator. Ceata este un roman al inovatiilor in plan narativ, un roman care a fost receptat ca o noutate atit in spatiul hispanic, cit mai ales in spatiul european. Ceea ce aduce in prim plan Ceata lui Miguel de Unamuno, roman inspirat de modernul Don Quijote, sint noile raporturi dintre personaje si autor, dintre personaje si cititor."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus