TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Romanul cocainei

M. Agheev
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Original si tulburator, Romanul cocainei descrie experientele adolescentului Vadim Maslennikov, un tinar din Moscova anilor 1914-1919. Conventia...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0604-7
EAN-16: 978973460604
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Original si tulburator, Romanul cocainei descrie experientele adolescentului Vadim Maslennikov, un tinar din Moscova anilor 1914-1919. Conventia narativa a jurnalului intim ii permite autorului sa redea, intr-un limbaj direct si, pe alocuri, frust, tribulatiile unei constiinte lucide si sensibile pe drumul sinuos al descoperirii de sine. Asemenea personajului central al unui cunoscut roman semnat de Italo Svevo, acest tinar Zeno inregistreaza, cu acuitatea unui seismograf, vibratiile transmise de evenimentele reale pina la cel mai profund nivel al interioritatii sale, unde se convertesc intr-o viziune tragica si sumbra asupra lumii. Si daca, in aparenta, Romanul cocainei este anatomia unui esec existential, a incapacitatii naratorului de a da un sens propriei vieti prin afectiune filiala, prietenie sau dragoste, asumarea deschisa a acestuia si sinceritatea cruda cu care personajul se angajeaza in procesul dureros al cunoasterii de sine fac din cartea de fata una dintre cele mai zguduitoare marturii despre demnitatea umana, o demnitate care nu se pierde nici macar in cadere.

Autor: M. Agheev
Traducător: Livia Cotorcea
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Roman s kokainom
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură rusă, beletristică, adolescenţă, rusia, jurnal, eşec, dependenţă, stupefiante, autocunoaştere
  • M. Agheev - Autor
    De peste sapte decenii, identitatea reala a scriitorului care se ascunde sub pseudonimul M. Agheev a fost si continua sa fie subiect de dezbatere si controversa printre specialistii in literatura rusa moderna. Pe baza unor argumente de ordin biografic, tematic si/sau stilistic, Romanul cocainei, singura carte semnata de Agheev, i-a fost atribuit, printre altii, lui Vladimir Nabokov, I. Bunin, Mark Aldanov si Mark Levi, dar nici una dintre aceste posibile...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2007, The One - Virginia Lupulescu
"In spatele pseudonimului M. Agheev se afla un scriitor a carui identitate reala a ramas secreta de mai bine de 70 de ani. Vladimir Nabokov si Mark Levi sint doar doua dintre numele avansate ca posibili autori ai acestei carti despre experientele adolescentului Vadim Maslennikov, un tinar din Moscova anilor 1914-1919. In afara de paternitatea misterioasa, romanul are o istorie zbuciumata si prin receptarea lui de-a lungul vremii: a fost publicat in volum pentru prima data in 1936, a strins cronici bune, apoi a cazut in uitare si a asteptat 50 de ani sa fie redescoperit."
mai 2007, Tabu - Ana Maria Onisei
"Acest «mare anonim al literaturii ruse», M. Agheev, semneaza un roman despre demonii si ingerii care se materializeaza, duplicitar, in noi."
29 martie 2007, Gândul - Robert Bălan
"Romanul a devenit una din cele mai cunoscute carti din intreaga lume si succesul sau s-a datorat, poate, faptului ca nimeni nu a reusit pina acum sa-l identifice pe autorul lui.O alta intrebare ridicata de cartea publicata recent si in limba romana este daca Romanul cocainei este sau nu o carte autobiografica. Criticii sai spun ca acest Agheev este un foarte bun cunoscator al felului cum actioneaza dependenta de cocaina si ca descrie anumite stari despre care numai un narcoman autentic ar putea vorbi."
12 aprilie 2007, Cultura - Cristina Balinte
"Fascinatia Raului transcrisa in romanul unui autor al anilor '30, cu identitate necunoscuta. Un iad personal mai apasator decit un blestem, mai intens decit o transa, mai halucinant decit efectul unei linii de «praf». O lectura care, dupa ce o veti fi prizat, va va aduce fara scapare in stare high!"

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus