TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta CR-CIM-TENCUP-16-N-001
Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta
Vezi
galerie

Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta

de Ciprian Măceşaru

Titlu apărut în colecția Proză la Cartea Românească

Id: #245526

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În romanul Trecutul e întotdeauna cu un pas înaintea ta, Ciprian Măceşaru a creat o Românie miniaturală. Tarele unei întregi societăţi se regăsesc concentrate în lumea fictivei comune Strâmbeni. Întîmplări dintre cele mai diverse şi mai colorate, pline de personaje viguroase animă viaţa localnicilor. E o carte cu foarte mult umor (a se citi: haz de necaz), scrisă alert şi poetic, cu uşoare alunecări în fantastic, construită după modelul unui puzzle, chiar dacă unele episoade nu comunică cu celelalte decît prin apartenenţa la aceeaşi realitate socială. Finalul dur aruncă asupra cititorului umbra unei ameninţări, (încă) o dovadă că joaca autorului e susţinută de o miză ridicată. Un roman electrizant, cu dialoguri şi poveşti memorabile.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ciprian Măceşaru

Data apariției: august 2016

ISBN: 978-973-23-3152-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 144

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cartea Românească

 
 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Atunci când Marin Preda a lansat romanul Moromeții, mulți au fost sceptici, gândindu-se că tema vieții rurale fusese exploatată la maxim de către Liviu Rebreanu în Ion. Și totuși a avut un succes colo......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„Strambeniul lui Macesaru reprezinta o comunitate speculara, fascinanta, adictiva si improbabila, avind ceva mitic si totodata profund autentic, de parca marginalii optzecistilor ar fi inundat pe neasteptate Macondo. Iar aceasta lume straluceste hipnotic, cu voluptate si minutie, intre paginile romanului, inainte sa fie aneantizata prin acel soi de mecanism impersonal care e arma milenara a destinului.” 

Doru Castaian

„Metonimie a Romaniei de azi, Republica Strambeni se lafaie cinic si bufon intr-o veselie iresponsabila, de carnaval pestrit, cu Pacala parsivi si Tindala furibunzi, cind fals abulic si ludic agresiv, cind agresiv animalic, schimonosit ca fizionomiileCapriciilor lui Goya. Dezosare morala si dezarticulare sociala. Prostie fudul-tifnoasa, aparent inofensiva, dar perversa in fond si singeroasa la o adica. (Supra)realism grotesc, anarhie jalnic-feerica, debusolare haioasa la inceput, dar cu efecte criminale pe drum si razbunari atroce in final. In fine, intr-o lume de-a-ndoaselea, unde sa alergi liber cu bicicleta, daca nu in cimitir? Numai ca, atentie, nu printre, ci pe sub alei si morminte!” 

Dan C. Mihailescu
Ciprian Măceşaru
Ciprian Măceşaru
Autor

Ciprian Măceşaru (37 de ani) s-a născut la Câmpina. Primul om de cultură pe care...

vezi autor