TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Maria a României CV-ACM-MARRCA-15-N-001
Vezi
galerie

Maria a României

de Adrian Cioroianu, Mihaela Simina

Titlu apărut în colecția LitKids la Curtea Veche

Id: #208347

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Regina care a iubit viața și patria
 

Descriere produs

Copiii mai mari sau mai mici vor avea prilejul şi plăcuta surpriză să descopere că-n spatele personalităţii politice de prim rang se află o fetiţă care şi-a petrecut în linişte şi bucurie copilăria în Marea Britanie, o mamă iubitoare şi grijulie, o femeie devotată care s-a implicat direct pe front, încercând să aline suferinţa soldaţilor răniţi în luptă, un suflet generos şi blând. Regina Maria este şi acum un model de bunătate, înţelepciune şi cumpătare la care s-ar cuveni să ne întoarcem frecvent.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Cioroianu, Mihaela Simina

Ilustrator: Mihai Alexandru Mihail

Data apariției: mai 2015

ISBN: 978-606-588-826-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 104

Limbă: Română

Dimensiuni: 19,5x25,5 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: copilărie, curiozitate, Monarhie

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

Asemeni inițiativei generoase și vizionare din anul 1895, când, sub domnia Regelui Carol I și prin efortul folcloristului Dumitru Stăncescu și al editorului Carol Müller, a fost pusă temelia colecției de carte „Biblioteca pentru toți“, astăzi, Curtea Veche Publishing vine, altruist și inspirat, în ajutorul copiilor și tinerilor țării.

Numărul cititorilor de carte a scăzut foarte îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri.
La fel ca primii noștri Suverani, Carol I și Elisabeta, care erau absolut convinși de nevoia de carte pentru prosperitatea națiunii, Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții reprezintă o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.

Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi ca oameni.

Principele Radu al României
Adrian Cioroianu
Adrian Cioroianu
Autor

Adrian Cioroianu este profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie, Un...

vezi autor
Mihaela Simina
Mihaela Simina
Autor

Mihaela Simina este istoric specializat în relații internaționale, co-autor, al...

vezi autor