TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fata moșului cea cuminte GC-PEI-FATMCC-16-N-001
Vezi
galerie

Fata moșului cea cuminte

de Petre Ispirescu

Titlu apărut în colecția Biblioteca din ghiozdan la Galaxia Copiilor

Id: #246040

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Fata moșului cea cuminte este o poveste despre hărnicie și bunătate, presărată cu lecții de viață și momente emoționante. Poate deveni o amintire de neuitat pentru copiii care o descoperă singuri, în timp ce învață să citească.



A fost odată ca niciodată un moșneag care avea o fată nemaipomenit de vrednică. După ce tatăl ei s-a căsătorit a doua oară cu o babă care avea la rândul ei o fiică, fata moșului era nevoită să îndeplinească toate ordinele mamei sale vitrege. Biata de ea torcea, țesea, făcea pâine, mătura și spăla întruna. Cu toate acestea, baba se străduia din răsputeri să-l convingă pe moșneag să o gonească de acasă. Într-o noapte, s-a trezit pe ascuns și a turnat apă peste vatră, ca să stingă focul pe care îl aprinsese fata moșului cu o seară înainte. A doua zi de dimineață, când s-a trezit și nu a mai găsit foc în vatră, fata a plecat încotro a văzut cu ochii de frica mamei vitrege. I-au ieșit în cale tot felul de personaje fantastice și s-a apropiat de fiecare dintre ele cu blândețe și bunătate, făcând tot ce i-a stat în putință pentru a le ajuta. După sosirea la casa Sfintei Vineri, și mai multe întâmplări surprinzătoare se țes în firul poveștii…


Fata moșului cea cuminte face parte din colecția Biblioteca din ghiozdan, care reunește cele mai îndrăgite povești din programa școlară sau de pe lista de lecturi suplimentare pentru învățământul primar. Cărțile sunt scrise cu caractere mari și presărate cu ilustrații minunate. La finalul fiecărei povești, pe copii îi așteaptă câteva exerciții simple și captivante. Mulțumită paginilor liniate, pot completa foarte ușor rezolvările. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Petre Ispirescu

Ilustrator: Adrian Cerchez

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-606-857-851-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 32

Limbă: Română

Dimensiuni: 22x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Galaxia Copiilor

Teme: copilărie, şcoală

Petre Ispirescu
Petre Ispirescu
Autor

Petre Ispirescu (1830‑1887) este un cunoscut folclorist şi prozator, numele său...

vezi autor