TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Jurnalul unui scandal

Zoe Heller
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
La inceputul anului scolar, intr-un colegiu britanic, isi face aparitia Sheba Hart, o noua profesoara, plina de entuziasm si foarte frumoasa. Este un...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0741-9
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

La inceputul anului scolar, intr-un colegiu britanic, isi face aparitia Sheba Hart, o noua profesoara, plina de entuziasm si foarte frumoasa. Este un personaj neconventional, care stirneste atentia si birfele in interiorul catedrei. Este, de asemenea, complet nepregatita pentru mediul galagios si imprevizibil al elevilor minati de impulsurile adolescentei. Incearca sa faca fata acestor dificultati, sperind sa le poata totusi trezi curiozitatea fata de artele plastice – in speta, olaritul. Si chiar reuseste sa-l atraga pe unul dintre elevi, insa acest succes ajunge treptat sa aiba implicatii erotice extreme. Povestea ajunge in ziare, iar naratoarea romanului, profesoara de istorie Barbara Covett, o veterana a colegiului, singura si acrita de tarele sistemului de invatamint si de calitatea mediocra a oamenilor care o inconjoara, incearca sa o redea la rindul ei, motivata fiind de relatia de prietenie pe care o are cu protagonista. Aceasta relatie, insa, este si ea una speciala, pe cit de intensa, pe atit de trista.

Jurnalul unui scandal a fost nominalizat in 2003 la Booker Prize, iar in 2006 a stat la baza unei ecranizari care a rulat si in Romania, cu Judi Dench si Cate Blanchett in rolurile principale, filmul, cea mai controversata productie a anului 2007, fiind la rindul lui nominalizat la premiile Oscar.

Autor: Zoe Heller
Traducător: Luminiţa Marcu
Postfaţator: Luminiţa Marcu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Notes on a Scandal
Pagini: 344
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, profesoară, bârfe, entuziasm, erotism, prietenie, tristeţe
 • Luminiţa Marcu
  Traducător, Postfaţator
  Zoe Heller - Autor
  Zoe Heller (n. 1965) si-a urmat studiile la Columbia University, in New York. Este scenarista, jurnalista de succes si i s-au publicat pina in prezent doua romane: Everything You Know (1999) si Notes on a Scandal (Jurnalul unui scandal) in 2003. Noua ei carte, The Believers, a fost anuntata pentru 2008.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Zoe Heller
  Autor
  Luminiţa Marcu - Traducător, Postfaţator
  Luminiţa Marcu (n. 1977) este asistent la Facultatea de Litere, Universitatea Bucuresti, unde preda literatura romana contemporana. Este doctorand in acelasi domeniu, cu o teza despre romanul romanesc in perioada comunista. Analist cultural, critic literar si colaborator permanent la diverse publicatii culturale.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

decembrie 2007, Orizont - Cristina Chevereşan
"Zoe Heller este o prozatoare abila. Folosindu-si experienta de jurnalist pentru a reda cit mai realist si nedisimulat sarcastic fundalul actiunii – o societate divizata de privilegii si prejudecati –, ea opereaza tacticos, subminind din proprie initiativa asteptarile pe care insasi le creeaza. Voit inselatoare, cartea nu se concentreaza pe predici moraliste sau razvratiri hedoniste, ci pe fantastica putere a mintii de a distorsiona realitatea."
Independent
"Jurnalul unui scandal seamana cu o privire aruncata pe furis in intimitatea cuiva: iti lasa o senzatie de placere vinovata si de curiozitate ilicita.” 
Evening Standard
"Un roman excelent, de o ironie subtila pe care Heller o dozeaza la marea arta.” 

Opinia cititorilor