TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Thera

Zeruya Shalev
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Thera este ultimul volum al trilo­giei din care mai fac parte Viata amoroasa (1997) si Sot si sotie (2000), dedicata conflictului intre...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1762-3
EAN-16: 978973461762
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Thera este ultimul volum al trilo­giei din care mai fac parte Viata amoroasa (1997) si Sot si sotie (2000), dedicata conflictului intre moder­nitate si traditie, asa cum se reflecta acesta in viata personala si de cuplu, dar si in relatiile de prietenie din Israelul zilelor noastre. 

Ella Müller, protagonista romanului Thera, este o femeie care se hotaraste pe neasteptate sa-si paraseasca sotul si pasnica viata familiala pentru a se regasi si a experi­menta libertatea si independenta. Numai ca se izbeste de o realitate dureroasa: dezaprobarea celor apropiati, care nu inteleg motivele acestei decizii, indoielile si remuscarile, sentimentul de vina si problemele de adap­tare la o noua viata ale fiului sau o determina sa tinjeasca tocmai dupa siguranta si linistea, acum ideali­zate, ale familiei a carei iluzie fragila de stabilitate ea insasi a destramat-o.

Zeruya Shalev este autoarea bestsellerului Sot si sotie.

Autor: Zeruya Shalev
Traducător: Any Shilon
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Thera
Pagini: 576
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură israeliană, beletristică, trilogie, modernitate, tradţie, prejudecaţi, conflict, generaţii, căsnicie, libertate, abandon, independenţă, dezaprobare, fragilitate
  • Zeruya Shalev Zeruya Shalev - Autor
    Zeruya Shalev s-a născut în anul 1959 în Kinneret, Israel. A absolvit un masterat în domeniul studiilor biblice şi a lucrat ca redactor la Editura Keshet. A publicat mai multe romane, un volum de poezii şi o carte pentru copii. Titlurile sale...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2010, Dilemateca - Simona Sora
"Ultimul roman al Zeruyei Shalev, Thera, cel care incheie trilogia inceputa in Viata amoroasa, continuata in Sot si sotie, despre complicatele relatii de cuplu, despre ruptura si autonomie. O scriitoare exceptionala, plina de forta si o incredibila stiinta a scrisului pe care avem marele noroc sa o putem citi in romaneste!"
nr. 341, 2010, Dilema Veche - Ana Maria Sandu
"Dupa Viata amoroasa si Sot si sotie, a aparut la Editura Polirom Thera, romanul din 2005 al scriitoarei israeliene, Zeruya Shalev. Nu le-am citit ca pe o trilogie, ci ca pe niste povesti de sine statatoare, care vorbesc despre aceeasi obsesie a cuplului. Nu subiectele sint nemaivazute. Cu adevarat spectaculoase in romanele Zeruyei Shalev sint ritmul, sound-ul, felul in care tisneste fraza. Acel amestec straniu de cruzime, senzorialitate, dezolare si dragalasenie care te cucereste de la prima pagina."
Zeruya Shalev în interviu cu Laura SANDU, 6 noiembrie 2012, bookaholic.ro - Zeruya Shalev
"Cind scriu, experimentez si eu aceeasi transa pe care o traieste cititorul. Sint atit de concentrata cind scriu, e aproape ca un vis. Ritmul se revarsa foarte natural din interiorul meu si asta probabil pentru ca mi-am inceput cariera ca poeta. Am inceput sa scriu poezii de foarte devreme, de cind am invatat alfabetul, la gradinita. Scriu de cind ma stiu. Problema nu s-a pus niciodata in termenii unei alegeri sau ai unei dorinte. Pur si simplu, s-a intimplat. La fel de natural ca faptul de a respira. Am crescut scriind."
Zeruya Shalev în interviu cu Virginia Costeschi, 5 noiembrie 2012, BookMag.ro - Zeruya Shalev
"Trilogia (Viata amoroasa, Sot si sotie si Thera) trateaza diferite aspecte a ceea ce numim „relatie”, nu neaparat relatie de iubire. Vorbeste despre relatia pe care fiecare o are cu sine si cu mediul proxim – ea include reflectarea unor sentimente de ura de sine, iubire de sine, sperante, dezamagiri, frustrari, doruri. Si da, uneori toate acestea iau forma unui razboi intre sexe, dar el e doar o parte a tabloului pe care il realizez."
27 februarie 2012, BookMag.ro - Adriana Gionea
"Thera este un roman care a depasit granitele culturale. Nu este romanul unei militante galagioase. Nu despre feminism este vorba, ci despre demnitatea unei femei prinse in capcana unei societati debusolate, la cumpana dintre vechi si modern. Dificultatile protagonistei sint prezentate printr-o captivanta analiza psihologica. Thera este genul de roman pe care il parcurgi lent, fiecare paragraf devenind o inlantuire de ecouri afective."
20 septembrie 2010, Corso - Alina Purcaru
"E o carte rascolitoare despre ramasitele unei casnicii in care dragostea s-a amestecat intr-atit de mult cu frustrarile, enervarile si plictisul, ca a ajuns sa nu se mai cunoasca din ele. Ella si Amnon formau un cuplu aparent fericit, cu un baietel, Ghily, pina cind ea nu mai vrea casnicia si ruptura le da tuturor vietile peste cap. E un roman psihologic dens, despre intimitate, pierdere, iubire, dorinte si greseli, dar, in primul rind, despre starea de conflict ca motor pentru schimbare si maturizare."
Libération
"Asemenea celorlalte romane ale Zeruyei Shalev, Thera construieste o perspectiva sumbra, conflictuala asupra relatiilor dintre barbati si femei. Viata de cuplu este sufocanta, pentru ca vina si amenintarea despartirii otravesc aerul. In afara cuplului este la fel de sufocant, pentru ca nu exista suficient oxigen ca sa sustina viata. Zeruya Shalev descrie instabilitatea sentimentelor, trecerea de la iubire la ura, de la seninatate la angoasa, uneori pe parcursul unei singure fraze. Singura certitudine este dorinta, dar pina si ea poate slabi. Pentru personajele ei, dragostea nu este niciodata de ajuns, daca ai doar asta e ca si cum nu ai avea nimic, pentru ca vina este intotdeauna mai puternica, mai durabila.” 
Zeruya Shalev
"In toate romanele mele, femeile se iluzioneaza ca barbatii le pot salva, ca dragostea le poate salva, cu totii credem ca daca intilnesti iubirea vei fi fericit. Eu incerc sa arat ca dragostea singura nu ajunge, ca sentimentul acesta este extrem de fragil, ca solutia ar fi sa dai un sens actiunilor tale.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus