TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Azazel, îngerul răului

Youssef Ziedan
Colecții/Serii: Fiction Connection
Un autor musulman despre începuturile violente ale creştinismului Povestea tânărului Hypa – care merge la Alexandria să...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-347-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Azazel, îngerul răului

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un autor musulman despre începuturile violente ale creştinismului

Povestea tânărului Hypa – care merge la Alexandria să studieze medicina şi teologia şi devine călugăr creştin – se petrece în secolul al V-lea. Într-un cadru mai amplu, cartea descrie de fapt impunerea puterii şi religiei creştine în lume: un roman istoric ce punctează distrugerile şi cruzimile pe care le-au produs creştinii în încercarea lor de a se afirma, încercare soldată cu dărâmarea barbară a vestigiilor culturii romane.

"În acest roman, am descris omul prizonier în spatele barierelor ridicate de istorie şi ideologie, al tradiţiilor şi al fetişurilor etnice şi religioase care fac să se pervertească esenţa însăşi a naturii umane. Am vrut să aduc un plus de înţelegere asupra omului care se condamnă la autodistrugere, uitând că, înainte de a fi tradiţie, idee şi credinţă, el trebuie să rămână ceea ce este: om."

Youssef Ziedan

Comparată deopotrivă cu Codul lui Da Vinci de Dan Brown şi Numele Trandafirului de Umberto Eco, cartea a stârnit reacţii complexe: pe de-o parte, ea a fost lăudată din punct de vedere literar, pe de altă parte, atacată ideologic, considerată drept instrument de atac împotriva Bisericilor creştine orientale.

Autor: Youssef Ziedan
Data apariției: 2010
Editura: Trei
Titlu original: Azazel
Pagini: 416
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
roman istoric, creştinism, cruzime

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus