TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sirenele Bagdadului

Yasmina Khadra
De fapt, despre care sirene este vorba? Despre cele care cântă ademenitor sau cele de pe ambulanţe?Sunt întrebări ce prevestesc...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-284-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Sirenele Bagdadului

MAI MULTE DESPRE CARTE

De fapt, despre care sirene este vorba? Despre cele care cântă ademenitor sau cele de pe ambulanţe?
Sunt întrebări ce prevestesc întreaga dramă a unui tânăr abia ieşit din adolescenţă, un visător sfios, îndrăgostit de poezie şi muzică, un fiu crescut în respectul tradiţiilor şi al unui ancestral cod al onoarei.
Lăsându-şi în urmă copilăria petrecută într-un sat arhetipal pierdut în întinsul deşertului, unde existenţa pare cantonată într-o buclă a timpului, unde toţi membrii familiei sunt mai mult sau mai puţin înrudiţi şi unde nimeni nu iese din cuvântul Bătrânilor Înţelepţi, proaspătul student ajuns la Bagdad are de înfruntat o realitate smintită şi crudă.
Aceasta este povestea unui tânăr beduin, inocent şi netrecut prin experienţele majore ale vieţii, care devine terorist pentru a-şi răzbuna tatăl umilit.
Romanul face parte dintr-o trilogie incendiară, tradusă în peste 25 de limbi, care tematizează conflictul dintre Occident şi Orient: acţiunea primului roman se petrece în Afganistan (Rândunelele din Kaboul), a celui de-al doilea în Israel (Atentatul), iar a celui de-al treilea –Sirenele din Bagdad – în Irak.
«Lovitura izbi, sorţii se aleseră. Tatăl meu căzu pe spate, cu maioul lui nenorocit peste faţă, cu pântecele descărnat, boţit, cenuşiu ca burta unui peşte mort… şi văzui, în timp ce onoarea familiei era târâtă în ţărână, văzui ceea ce n-ar fi trebuit în ruptul capului să văd, ceea ce un fiu demn, plin de respect, ceea ce un adevărat beduin nu trebuie niciodată să vadă – chestia aia bleagă, respingătoare, înjositoare; acel teritoriu interzis, o, sacrilegiu: penisul tatălui meu căzând într-o parte, cu testiculele bătându-i fundul… Asta depăşea tot ce puteam îndura! După aşa ceva, nu mai există nimic, e vidul infinit, o cădere interminabilă, neantul…» Yasmina Khadra

Autor: Yasmina Khadra
Traducător: Marie-Jeanne Vasiloiu
Data apariției: 2009
Editura: Trei
Titlu original: Les Sirènes de Bagdad
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Orient, islam, tradiţii, maturizare, Irak, terorism, mulah, civilizaţie
  • Yasmina Khadra Yasmina Khadra - Autor
    Yasmina Khadra este pseudonimul scriitorului algerian-francofon Muhammad Moulessehoul, care a adoptat numele unei femei pentru a-şi ascunde identitatea şi a avea o libertate mai mare atunci când a scris despre evenimentele îngrozitoare din 1990. Este unul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Guardian
«O proză care sapă adânc, în profunzime... Vor cădea pe rând toate zidurile pe care cititorii le-au construit între ei şi noi.»
San Francisco Chronicle
«Un roman tulburător şi fermecător... Va rămâne cu tine mult timp după ce îl vei fi terminat.» 

Opinia cititorilor