TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Munţii Înalţi ai Portugaliei PO-YAM-MUNNAP-16-N-001
Munţii Înalţi ai Portugaliei
Vezi
galerie

Munţii Înalţi ai Portugaliei

de Yann Martel

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #244646

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În Lisabona anului 1904, tânărul Tomás descoperă un jurnal vechi. Acesta lasă să se întrevadă existenţa unui artefact extraordinar care – dacă va fi găsit – va redefini istoria. La volanul unuia dintre primele automobile apărute în Europa, tânărul porneşte în căutarea acestei comori stranii. Treizeci şi cinci de ani mai târziu, un medic din Lisabona, pasionat de romanele poliţiste ale Agathei Christie, face autopsia unui cadavru şi se găseşte în faţa unui mister de nepătruns, consecinţa căutărilor lui Tomás. Aproape jumătate de secol mai târziu, în 1981, un senator canadian se retrage într-un sat din Munţii Înalţi ai Portugaliei, îndoliat după moartea soţiei sale. Are însă o companie dintre cele mai neobişnuite: un cimpanzeu. Şi aici, în acest sat, îndelunga căutare se va încheia într-un mod cu totul neaşteptat. Un roman obsedant despre dragoste şi suferinţa pierderii celor apropiaţi, plin de tandreţe, umor şi nesfârşite surprize, o explorare fascinantă a sufletului omenesc. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Yann Martel

Traducător: Dan Croitoru

Data apariției: mai 2016

Titlu original: The High Mountains of Portugal

ISBN: 978-973-46-6065-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 304

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: aventură, iubire

 

Opinii editoriale

„Faceţi bagajele: la cincisprezece ani după Viaţa lui Pi, Yann Martel ne poartă din nou într-o lungă călătorie. Scriitura sa n-a fost niciodată mai fermecătoare, o combinaţie de suav deloc siropos şi tragedie deloc melodramatică.”

The Washington Post

„Suntem norocoși să avem printre noi scriitori extraordinari care, în operele lor de ficțiune, meditează asupra unui paradox la care este imperios necesar să reflectăm – diferența ireconciliabilă și, în același timp, legatura indestructibilă dintre om și animal, care face imposibila autoalienarea noastră de lumea înconjuratoare.” 

Ursula K. Le Guin

„Felul în care Yann Martel zugrăvește durerea pierderii celor apropiați este autentic și tulburător, dar maniera în care autorul o contextualizează în raport cu religia conferă romanului o dimensiune în plus. Scriitura lui Martel este îmbogățită și potențată de abundența și complexitatea simbolisticii la care recurge (una ce trimite la Iov, la Sf. Petru, la Toma Necredinciosul și la parabolele lui Isus) și de sondarea posibilităților religiei de a oferi alinare.”

 

The Telegraph
Yann Martel
Yann Martel
Autor

Scriitorul canadian Yann Martel s-a născut în Spania, în 1963. După ce a studiat...

vezi autor