TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Neuromantul. Trilogia Cyberspațiu (Vol. 1)

William Gibson
Colecții/Serii: Black Pocket
Cel dintâi roman onorat vreodată cu „triada de aur” a premiilor Hugo, Nebula şi Philip K. Dick, Neuromantul lui William...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-93637-9-9
Dimensiuni: 11,5x18,5 cm
Tip copertă: Hardcover

Neuromantul. Trilogia Cyberspațiu (Vol. 1)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cel dintâi roman onorat vreodată cu „triada de aur” a premiilor Hugo, Nebula şi Philip K. Dick, Neuromantul lui William Gibson a reuşit să depăşească frontierele genului science-fiction şi să îşi găsească un loc pe lista marilor titluri ale literaturii secolului trecut.

Mediul paradoxal în care se desfăşoară acţiunea cărţii, în acelaşi timp futurist şi decadent, este reprezentativ pentru ceea ce a început să fie cunoscut mai apoi sub denumirea generică de cyberpunk, el implicând subcultura hackerilor şi a toxicomanilor, un limbaj frust, violent, precum şi imagini pregnante, complexe şi detaliate.

Ideea cu adevărat revoluţionară a lui William Gibson va fi însă aceea de a introduce în ficţiune şi aşa-numita „matrice“ – o reţea virtuală universală care dizolvă limitele realităţii şi care anticipează apariţia internetului –, intriga romanului său fiind elaborată de fapt ca o misiune aventuroasă şi electrizantă către „miezul“ acesteia şi către inteligenţa artificială care o guvernează.

Autor: William Gibson
Traducător: Mihai Dan Pavelescu
Data apariției: noiembrie 2014
Editura: Paladin
Titlu original: Neuromancer
Pagini: 300
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură SF, science fiction, software, lumi paralele, inteligeță artificială, cyberspațiu

Recenzii

Dan Andrei Rareș Dan Andrei Rareș Neuromantul Japonia viitorului: străzi încărcate cu lumini de neon, pe care le simţi târându-se pe tine, creiere supra-încărcate, paranoia, viteză, alergi pe străzi, te târăşti pe lângă pereţi, ca o umbră bolnavă cu capul plin de combinaţii. Peisajul e halucinant; populat cu tot felul de creaturi. Creaturi umane, nimica extravagant, nimic care să fi călătorit din alt sistem. Doar tot felul de prăjiţi şi dubioşi şi implanturi care provoacă halucinaţii colective, asasini cu nervi şi reflexe amplificate electronic, cu gheare retractile, cu cosciuguri în care îţi petreci nopţile şi inteligenţe artificiale şi inginerie...
Vezi mai mult

Opinia cititorilor