TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Stalin cel bun

Victor Vladimirovici Erofeev
Colecții/Serii: Ficțiune Fără Frontiere
Scriitor controversat, critic acid al ideologiei sovietice şi al sufletului rusesc, în romanul Stalin cel Bun, Erofeev (n. 1947) îl...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-697-891-3
Dimensiuni: 10,3x19 cm
Tip copertă: Paperback

Stalin cel bun

MAI MULTE DESPRE CARTE

Scriitor controversat, critic acid al ideologiei sovietice şi al sufletului rusesc, în romanul Stalin cel Bun, Erofeev (n. 1947) îl aduce în scenă pe tatăl său, Vladimir, un diplomat strălucit, obligat la tot felul de compromisuri în timpul perioadei comuniste, dar reuşind, totuşi, în ciuda atribuţiilor sale oficiale, să-şi păstreze demnitatea.

Morala personală nu l-a împiedicat pe bătrânul Erofeev să creadă sincer în Stalin, al cărui interpret a fost la Kremlin, până să fie trimis la Paris, la începutul anilor ’50, ca ataşat cultural. Tânărul său fiu, Victor, l-a însoţit peste tot. Între o vizită la Picasso şi o expediţie la Cannes, a întâlnit o mulţime de intelectuali francezi care credeau cu tărie în „lumea nouă”: Yves Montand, Simone Signoret, Louis Aragon s.a.m.d. Aceste experienţe şi relaţii constituie o parte din substanţa cărţii de faţă, în care Erofeev schiţează un tablou nostalgic, ironic, adesea caustic, şi totuşi plin de tandreţe al unei epoci în care, raportată la comunism, lumea occidentală a stat sub semnul orbirii.

Autor: Victor Vladimirovici Erofeev
Traducător: Nicolae Iliescu
Data apariției: 2006
Editura: Paralela 45
Titlu original: Khoroshii Stalin
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Literatură străină, comunism, diplomație, idealism, compromis, occident

Opinii Editoriale

stalin cel bun - Victor Erofeev
Cartea lui Erofeev este un veritabil Bildungsroman, în care maturizarea personajului principal se desfăşoară pe axa Est-Vest (Moscova-Paris, mai precis).

Opinia cititorilor